Taselaar blijkt de draaikont van de verkiezingen

De enige koppen die gaan rollen na de verkiezingen van gisteren, die rollen bij RTL Nieuws. Na de dramatische peiling van de zender, is daar het grote draaikonten begonnen.

.

Dat RTL Nieuws gisteren om 20.50 uur zo verschrikkelijk naast de te verwachten uitslag lag niet aan het RTL Nieuws, maar aan het NIPO…. Hoofdredacteur Taselaar schuift alle schuld in de schoenen van het onderzoeksbureau.

Een hoofdredacteur met verstand van zaken en gevoel voor politiek en de samenleving, had NOOIT de belachelijke peiling van gisteren naar buiten gebracht. SP op 30 zetels, dat leek al meteen niet helemaal te verwachten…

Volgens de zogeheten exit-poll van RTL zou daarbij het CDA de PvdA vier zetels voorblijven, in werkelijkheid ging het echter om negen zetels. De SP zou uitkomen op dertig zetels en dat werden er 26. Ja zei de presentator van RTL, we houden rekening met een foutmarge van 5%.

Weg betrouwbaarheid commercieel nieuws, opgebouwd in 15 jaar. Zonde. De foutmarge lag ver buiten wat acceptabel is. Voordat er koppen gaan rollen op het Mediapark, slaat de hoofdredacteur nog wel even wild om zich heen.

Van de site van Trouw:

Volgens Taselaar geldt dat ook voor het onderzoeksbureau TNS Nipo en daarom wil hij met de onderzoekers om de tafel gaan zitten om te bespreken wat er fout is gegaan. Pas daarna zal hij zich eventueel beraden over de vraag of RTL Nieuws in de toekomst anders met peilingen om zal gaan.

Meer peilingen: Reactie Harm Taselaar over peiling 20.50 uur (laatste alinea)

Lees ook:
Elsevier: Ruim 2,5 miljoen kijkers voor verkiezingen bij NOS
Zappen: Verkiezingsuitslag: Familie Wijfels dankt RTL Nieuws

Meer verkiezingen:
SP naar 24, 25 of zelfs 30 zetels?

Verkiezingen: hypotheekrente-aftrek gaat op de schop

Lees ook:SP naar 24, 25 of zelfs 30 zetels?
Lees ook:Knallende verkiezingen: grote spanning
Lees ook:D66 sleutel in afbraak hypotheekrente-aftrek
Lees ook:Een stukje volkseducatie: Volkskrant verkoopt poll
Lees ook:Eerdere verkiezingen met computers dubieus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.