Winst Italië, ABN, Brussel en Puma op WK voetbal

In Herzogenaurach viert Puma feest. Het merk sponsort louter derde wereldlanden én Italië op dit WK voetbal. Adidas had Frankrijk, Duitsland en Argentinië in de portefeuille. Volgens ABN Amro moet ook Brussel blij zijn met de Italiaanse overwinning. Het is de beste uitslag voor de Europese economie.

Adidas en Puma zijn opgezet door twee ruziënde broers en de twee sportmerken zitten tegenover elkaar aan dezelfde straat in het dorp Herzogenaurach.
Dan de balans van de match: De NOS had niet de sterkste commentator geselecteerd, Jeroen Grueter moest thuis kijken. Frank Snoeks riep vaak ‘niets aan de hand’ als er duidelijk een overtreding werd gemaakt en andersom. Of ‘daar komen de Italianen gelukkig weg’ als de ijzersterke verdediging van de Azzurri snel rondtikkend de bal uit hun gevarenzone verwijderde. Maar misschien is dat vooringenomenheid, want ik had stevig gewed op Italië.
De Duitse regie liet het hele toernooi te wensen over. Esthetisch wel mooie beelden en van goede kwaliteit, maar regelmatig close-ups als je juist overzicht wilde hebben, slecht geplaatste herhalingen (met gisteren een dieptepunt daarin bij de rode kaart van Zinedine Zidane, die Materazzi een kopstoot gaf nadat deze hem uitmaakte voor terrorist) en zelfs censuur wanneer iemand het veld op rende.
De theorieën van ABN Amro en de universiteit van Tilburg komen vooralsnog niet uit. Wat heet: de Italiaanse index is lager geopend. In de loop van de dag heeft deze zich wel goed hersteld en eindigde inderdaad hoger. Nog een goeie tradetip: De blauwe wuppies kunnen naar het Italiaanse eBay!

Meer:
Dossier WK voetbal
Huizenprijzen stijgen verder en verder
Ondergang Lernout & Hauspie achtervolgt Roel Pieper
Nedap trekt verkiezingen Duitsland en Italië in twijfel
Amsterdamse beurs massaal in wapenhandel

Lees ook:WK voetbal: Puma steunt Iran en komt met burka
Lees ook:WK Voetbal: ABN Amro schiet zich in de voet
Lees ook:WK Voetbal: ABN Amro wil dat Italie wint
Lees ook:Nedap trekt verkiezingen Duitsland en Italië in twijfel
Lees ook:WK voetbal: Ahmadinejad weekt Europa los van VS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.