Dierenrechten: pandaberen verdienen recht op uitsterven

Voor intellectuele epistels kunt u de grachtengordelbladen gerust laten liggen. Romanciers, essayisten en andere intellectuelen in Nederland zijn vooral in de Partij voor de Dieren geïnteresseerd, zo werd zondag nog betoogd in Buitenhof. En over dieren debatteren ook de briefschrijvers van dagblad Metro.

En dan een stuk interessanter. Het gratis blad plaatste een ingezonden stuk (zie pagina 14) over waarom de Pandabeer gerust kan uitsterven en niet langer door mensen beschermd dient te worden. Het dier zit vol evolutionaire fouten. Het inwendig systeem van een carnivore, maar zo groot, opvallend gekleurd en lomp dat potentiële prooien het gevaar van grote afstand al langzaam op zich af zien komen. De pandabeer vangt hooguit wat scheuten bamboe. En dan lust het alleen de moeilijkst te vinden bamboe, terwijl het dier vooral op zijn rug ligt. Paren laat de panda ook koud, zelfs als pandaporno wordt aangeboden. Het beest is of te lui voor seks of voelt aan haar evolutionaire water dat voor de soort geen plek meer is.

Uit Metro:
Pandaberen zouden het in welke omgeving dan ook niet redden. Het dier heeft zich dusdanig slecht ontwikkeld dat de drang tot overleven zeer beperkt is. (…) Al met al kunnen we concluderen dat het uitsterven van de pandabeer niet te wijten is aan de mens. De panda is gewoon een niet ontwikkeld dier. De evolutietheorie zegt ons dat alleen de sterkste dieren zullen overleven. Het moge duidelijk zijn dat de panda niet tot deze groep behoort. Daarom vind  ik dat wij als mensheid op moeten houden met het in leven houden van de panda. Laat de natuur zijn beloop.

Meer dierennieuws:
Sektelidmaatschap Marianne Thieme eindelijk ter discussie
Bear-share: hoe je echt kon verdienen aan Knut

Lees ook:Partij voor de Dieren wil kunst laten verbieden
Lees ook:Sanoma koopt gratis kranten van Metro
Lees ook:Out of hedge; zoete wraak tegen durfinvesteerders
Lees ook:Cloaken bij Media Markt na WO2?
Lees ook:Het drama van de verspreiding van De Pers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.