Sektelidmaatschap Marianne Thieme eindelijk ter discussie

Het duurde een paar maanden, maar het lidmaatschap van Partij voor de Dieren-hopvrouw Marianne Thieme van een radicale protestanse splintergroepering staat eindelijk ter discussie. Thieme zelf noemt haar extreme opvattingen 'een privé-aangelegenheid', maar dat is natuurlijk onzin. 

 

Helaas hebben veel luisteraartjes van Standpunt nl op radio 1 dat niet helemaal door, blijkens de poll. Eén of andere theoloog en dierenadept huilt over schande en discriminatie van christenen door Maarten 't Hart. Jammer. Het gaat hier niet om zo maar een door traditie gevormde mainstream christendom, maar over een sektarisch waanbeeld.

Alhoewel mijn vriend Stan de Jong maanden geleden al wees op Thiemes lidmaatschap van deze club van Zevendedagsadventisten, ging het vorige week eindelijk los. Een medewerker van De Telegraaf stelde de juiste vragen, en toen bleek dat Thieme de evolutie uit het partijprogramma had geschrapt en in een door het opperwezen gekleide – vegetarische! – Adam en Eva  in het paradijs gelooft. Pas na het opdoeken van het paradijs gingen de twee donderstenen vlees eten. Daaruit volgt dat vlees eten zondig is, en carnivore mensen zullen branden in de hel, aldus Thieme's theologie.

Nog luguberder is, zoals Maarten ‘t Hart vervolgens opmerkte in de NRC, dat de sekte waar Thieme zich bij heeft aangesloten meent dat de apocalips nabij is. En wie dat niet gelooft is stookolie voor het hellevuur.

Dat soort opvattingen zijn privé, maar natuurlijk niet als je parlementariër wordt, en die belachelijke ideeën tot de verkiezingen onder de pet houdt terwijl je ondertussen in het partijprogramma zit te strepen en je medesektelid naar voren schuift als Eerste Kamerlid. Het eind der tijden is nabij, de wereld vergaat en alle doden staan weer op, het is maar wat je privé noemt. Dan wel een collectieve privé-aangelegenheid, want ook u en ik zullen tegen die tijd voor Zijn rechtsstoel verantwoording moeten afleggen. Dat vraagt om beleidsmaatregelen die daar rekening mee houden. Thiemes standpunt dat haar radicale religieuze opvattingen een privé-aangelegenheid zijn, is als een pedofiel die bij een kleuterschool komt solliciteren en stelt dat zijn seksuele geaardheid een privé-aangelegenheid is.

Daarbij, de opvattingen van de Zevendedagsadventisten over bijvoorbeeld homo’s (hetzelfde als kinderverkrachters, dierenneukers en incestplegers) zijn in strijd met de grondwet. Lijkt me relevant om te weten vóór iemand zich verkiesbaar stelt. Daar spreken we de SGP en CU ook op aan. Rudy Kousbroek bemerkt ook weldegelijk een direct verband tussen Thiemes geloof en haar handelen in de Kamer. En hij kan het weten, want als oud-lijstduwer volgt hij het optreden van Thieme op de voet. Stemt u toch gewoon weer Groenlinks, dierenvrienden. En laat dat clubje mafkezen op de Veluwe gaan zitten wachten op de wederopstanding en onze lieve heer, in plaats van in het parlement.

Meer dierenleed: 
Dierenrechten: pandaberen verdienen recht op uitsterven
Tweede Kamerlid Thieme blijkt lid van sekte
Hoofdredactioneel: gas nodig in Groningen
Europarlement waarschuwt voor wateroorlog
Bear-share: hoe je echt kon verdienen aan Knut

Lees ook:Homo’s passen niet in Thiemes ‘volmaakt geschapen wereld’
Lees ook:Milieulobby liegt over gloeilampverbod
Lees ook:Partij voor de Dieren wil kunst laten verbieden
Lees ook:Dierenrechten: pandaberen verdienen recht op uitsterven
Lees ook:Kroes krijgt haar zin: Microsoft moet lappen

6 reacties op “Sektelidmaatschap Marianne Thieme eindelijk ter discussie

  1. Bart

    Een goed verhaal.
    Het vreemde is, dat Zevende Dag Adventisten de bijbel letterlijk nemen en daarin worden heel wat dieren geofferd.
    Een ander probleem is dat Marianne Thieme tegen alle dierproeven is, ook als het gaat om daarmee medicijnen voor de mens te ontwikkelen. Op die manier stel je dieren boven mensen en dat gaat mij veel te ver.
    Het gaat natuurlijk om de schandalige manier waarop in de bio-industrie met dieren wordt omgegaan en daarvoor kun je inderdaad ook bij GroenLinks terecht. Met deze dierenpartij zijn we ondertussen al de risé van Europa.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Michael

    Die partij hoorde al helemaal niet in de Tweede Kamer thuis. We waren al de risé van Europa. Jammer dat die zo idealistische lijstduwers niet beseften dat politiek geen spelletje is.
    Gelukkig dat de boel nu dreigt op te blazen door een hele andere ontwikkeling. Dan maar zo.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Francois

    Wat en onzin, waarom vind je die andere partijen dan beter? Ik vind die beestenboelenband best aardig staan naast de 3 kleine reg-fo kleutertjes. Is overigens een aardige vertegenwoordiging van on volk; ed meerderheid is nameljk paap, like it or not. Het erge van die 2de kamer is echter dat de bevolking dat bijelkaargestemd heeft, daar moeten we maar eens over na denken. Zolang politiek verwisselt wordt met vertier zal dat wel zo blijven vrees ik. “Is toch hardstikke geinig om op de dierenpartij te stemmen, dat heb ik voor m’n goudvis over”
    Toch?

      /   Beantwoorden  / 
  4. henk

    Wat die laatste zinnen betreft ja, ben ik het wel met u eens Francois denk ik. Die Dierenpartij is wel het hoogtepunt (of dieptepunt, hoe u wil) van de debilisering van het publieke debat.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Carolien

    Wat een belachelijk stuk over Marianne Thieme. Worden alle politici op hun geloof/opvattingen/clublidmaatschappen enz. beoordeelt? Weten jullie die ook allemaal? Moeten we ook maar eens alle journalisten op hun religieuze opvattingen doorlichten, anders kunnen ze geen goede vaklui zijn! Weten jullie wat een sekte inhoudt? 1 absolute leider (alle macht, al het geld enz.) Adventisten hebben juist GEEN leider, geen hierarchie alleen eigen verantwoordelijjkheid. De meest vrolijke, vrije CHRISTELIJKE KERK die er bestaat en waar ook HOMO’S (ik zelf) lid van zijn!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.