Homo’s passen niet in Thiemes ‘volmaakt geschapen wereld’

De kerk waarvan voorvrouw Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren lid is, is een kerk die homo's haat. Dat mag je schrijven van de Raad voor de Journalistiek. Gelukkig maar, want dat staat namelijk ook met zoveel woorden op de website van die kerk. 

 

De voorman van de Nederlandse dependance van Thiemes kerkgenootschap had Nieuwe Revu gedaagd, en ging nat. Als je op internet zet dat je homofilie hetzelfde vindt als incest, pedofilie en seks met dieren, tja, dan kan het zijn dat een oplettende journalist daar tegen aan loopt.

Natuurlijk, het ligt genuanceerder. Leest u even mee wat dr. R. Bruinsma, voorzitter, namens het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten (Nederlandse Unie)  te  berde brengt tegenover de RvdJ:

De geciteerde verklaring zegt in wezen niets meer dan dat Zevende-dags adventisten geloven dat er ooit een volmaakt geschapen wereld was, waarin een aantal zaken – zoals homoseksualiteit – niet voorkwam en dat homoseksualiteit niet tot Gods oorspronkelijke ideaal voor de mens hoorde.

En dat is iets anders dan homohaat, zoals Revu op de cover zette. Genuanceerd indeed. Zeg het voort!

Meer dierennieuws: 
Dierenrechten: pandaberen verdienen recht op uitsterven
Sektelidmaatschap Marianne Thieme eindelijk ter discussie

Lees ook:Partij voor de Dieren wil kunst laten verbieden
Lees ook:Tweede Kamerlid Thieme blijkt lid van sekte
Lees ook:Sektelidmaatschap Marianne Thieme eindelijk ter discussie
Lees ook:Dierenrechten: pandaberen verdienen recht op uitsterven
Lees ook:Milieuhypers niet fout maar dom

3 reacties op “Homo’s passen niet in Thiemes ‘volmaakt geschapen wereld’

  1. deborah

    De raad voor de Journalistiek is ietsje genuanceerder: Volgens de Raad gaat het om een grensgeval. De zinsnede ‘een kerk die homo’s haat’ is ontegenzeglijk een uitermate negatief geladen parafrase van het standpunt van de Adventkerk ten aanzien van homoseksualiteit, als geciteerd in het artikel. Het zou beter zijn geweest als op de omslag een terughoudender omschrijving voor dat standpunt zou zijn gebruikt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bart

    Het wordt allemaal wel erg zwart-wit voorgesteld. Marianne Thieme is voor het homohuwelijk. Je kunt best een afwijkende mening hebben, ook al ben je bij een bepaald kerkgenootschap aangesloten. Nergens staat geschreven dat je het voor 100% eens moet zijn met de officiële standpunten van een kerk. Volgens de paus mag je geen condooms gebruiken en ook geen seks hebben voor het huwelijk. Dat zei hij dezer dagen maar weer eens in Brazilië. Verreweg de meesten trekken zich hier toch ook niets van aan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. henk

    ‘Je kunt best een afwijkende mening hebben, ook al ben je bij een bepaald kerkgenootschap aangesloten.’

    Dat kan, maar dat betekent bij de 7e dag wel verdelging in de hel. Zo’n radikaal splintertje vergelijken met de katholieke kerk met 2 miljard leden vind ik zo onzinnig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.