Amerika en Iran zijn het eens

De Verenigde Staten en Iran zijn het eens. Drugs is fout en dient bestreden te worden. Na Zuid-Amerika is de belangrijkste frontlinie in de war on drugs bij de grenzen van Afghanistan. Het Iraanse leger treedt keihard op.

Netwerk had een interessante reportage (aangekocht, helaas niet online), waarin te zien is hoe het Iraanse leger in vuurgevecht raakt met een zwaarbewapende troep drugssmokkelaars. De beelden tonen hoe het leger wint. Drugssmokkelaars worden opgehangen in Iran.

Veel steun in deze strijd krijgt Iran ondertussen niet. Om de bevolking te vriend te houden, doen de Britse soldaten die aan de Afghaanse kant de wacht houden zo min mogelijk aan drugsbestrijding. Papaver wordt open en bloot geteeld en geraffineerd. En materiële steun in hun oorlog tegen drugs krijgt Teheran ook niet meer. De laatste keer dat nachtkijkers werden geleverd, zouden die zijn doorgegeven aan Hezbollah.

Meer drugs:
Midden Oosten: binnenlands front in Iran
Drugsoorlog met soundtrack in Brazilië
Run op brons op wereldmarkt en bij dieven

Meer Iran:
Hersh voorspelt aanval op Iran – video
Massale politieactie in Iran tegen satellietschotels
Bizniz tv: zelfs Iran dist Syrië

Lees ook:Massale politieactie in Iran tegen satellietschotels
Lees ook:Boycot van Nederlandse bedrijven onderweg
Lees ook:Iraans publiek moest ook trainen voor WK voetbal
Lees ook:Syrië arresteert nog meer Iraanse Arabieren
Lees ook:Iran op jacht naar bling bling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.