Categorie: "Bedrijfskunde"

Helft Nederlanders onbekend met organisatiedoelen

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers is niet goed op de hoogte van de organisatiedoelen -en strategie van het bedrijf waar zij werken. Zo blijkt uit een recent onderzoek van vacaturesite StepStone. Best opvallend, vooral in deze crisistijden, waar baanbehoud een groot goed is. De vraag is nu: ligt de oorzaak van die onwetendheid bij de werknemer zelf, of communiceert de organisatie te weinig?

42% rendement op aandelen TomTom

TomTom Als een goed belegger zit ik zelfs op Tweede Kerstdag te kijken of er nog ergens geld valt te verdienen. Ik zit te denken om 1.000 aandelen TomTom te kopen voor 6,25 euro en dan 10 callopties (uitoefenprijs 6 euro in juni 2011) te schrijven voor 2,10 euro. Het lijkt gratis geld: 42% winst in 1,5 jaar. Als er niets gebeurt…

Vincent Everts heeft het wel gezien op Bakkum: te koop schattig huisje

Sinds twee weken staat de het ‘schattige huisje en de caravan’ van gadgets-goeroe Vincent Evers op camping Bakkum te koop. Voor 4000 euro met tweedehands Segway voor de deur. Everts heeft ooit de iPhone getest op Bakkum, hilarisch. Lees verder voor het verhaal en voor de foto’s van het huisje.