Categorie: "Gronical"

Zweeftrein naar Groningen moet er nu komen

De kredietcrisis heeft gezorgd voor heropleving van het Keynesiaans denken. Oplettende bestuurders weten dus dat nieuwe grote infrastructurele projecten mogelijk kunnen worden, want de economie holt veel harder achteruit dan gedacht. Dat mag er alleen niet toe leiden dat er enkel meer snelwegen en tunnels in de randstad worden aangelegd, want dat zou belachelijk zijn. Een zinvol project, juist nu, is de zweeftrein.

Wie steunt het Colombiaanse Farc

Hoe kan het dat de Groningse studente Tanja Nijmeijer en wellicht andere Nederlanders in contact zijn gekomen met het Farc en zich daarbij weten aan te sluiten? Via radicale actigroepen in Europa is mogelijk, maar er zijn aanwijzingen dat de contacten via meer mainstreem ngo’s zijn verlopen. 

Kooistra: rookverbod goed voor saneren horeca

Minister Klink heeft een medestander in horecamogol Sjoerd Kooistra. Van de überkroegbaas van Nederland mag er onmiddellijk een rookverbod in de horeca komen. Hij verwacht geen teruglopende klandizie, integendeel, het zal het einde van veel kleinere cafés en disco’s inluiden, en dat vindt hij mooi meegenomen. 

De NRC naar Leeuwarden

Na zichzelf te hebben uitgeleverd aan het Britse grootkapitaal van Apax, wil PCM zich nu gaan uitleveren aan de Leeuwardense uitgever NDC, uitgever van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Dat is een verstandig idee van PCM.

Lees verder…