Het drama van de verspreiding van De Pers

de pers bak stuk 240 160Gratis dagblad De Pers heeft een oplage van 200.000 per dag. Tenminste dat wordt beweerd. Ik denk dat De Pers het alleen niet zo heel veel scheelt of die 200.000 kranten ook echt wel worden gelezen… als de adverteerder maar betaalt. De bakken zijn altijd leeg, of zelfs stuk. 

 

 

 Ik ben zelf een grote fan van De Pers, goed geschreven à la de Volkskrant, maar dan niet zo negatief. Ik wil de krant dan ook graag lezen in de trein ‘s ochtends naar mijn werk. Maar op welk station ik ook kom de bak is altijd leeg, ook ‘s ochtends vroeg, altijd.

Speciaal voor deze site ben ik de lege bakken maar eens gaan fotograferen. Ik heb een serie foto’s hier op flickr.com gezet. Het zijn de originele foto’s, ook een paar filmpjes vanaf station Rai, Amstel, Zuid WTC en Bussum. Via eigenschappen en soms omdat er een klok op de foto staat, kan je zien dat alle foto’s zijn gemaakt ‘s ochtends. En alle bakken zijn leeg!

metro vol de pers leeg 240Ik zou als adverteerder en als eigenaar van De Pers heel zenuwachtig worden als de distributie, de slagader van een gratis krant, zo waanzinnig slecht op orde is. Concurrent Metro, ook verspreidt via NS-stations, is wel altijd ruim beschikbaar, maar dat vind ik dan weer een kinderkrant.

Het is overigens zeker geen vertekening van de werkelijkheid. Ik had nog wel 100 foto’s kunnen plaatsen van de afgelopen 2 jaar. De krant is gewoon niet beschikbaar. Zonde…

Boekie die er wat aan!

Lees ook:Gratis financiële krant voor arme bankiers
Lees ook:Ton aan de Stegge rekent af met De Pers – video
Lees ook:Gefeliciteerd: u koopt het lelijkste uitzicht van Amsterdam
Lees ook:PCM neemt aandeel in Boekhoorns krant
Lees ook:PCM: geen zeggenschap, geen deelname in gratis krant

Eén reactie op “Het drama van de verspreiding van De Pers

  1. Kareem H. Waters

    Het is ‘s ochtends. En komt idd van des ochtends. De apostrof (weglatingsteken) staat altijd op de plaats van de weggelaten letters. In dit geval de d en e. Zo kan je het ook beter onthouden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.