Mittal verjaagt opstandig personeel met muziek


Medewerkers van staalbedrijf Mittal in Kazachstan staan op het punt van staken. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf van de steenrijke Lakshmi Mittal uit India verjoeg 2.000 protesterende werknemers van het terrein door keihard muziek te gaan draaien.

De vakbonden in Kazachstan dreigen daarom met staken. Mittal is snel uitgegroeid tot het grootste staalbedrijf ter wereld, en nam onlangs het Luxemburgs-Franse staalbedrijf Arcelor met veel tamtam over.

Lakshmi Mittal is de vier na rijkste man ter wereld, aldus de miljardairslijst van Forbes.

Het wemelt in Kazachstan van de buitenlandse bedrijven, behalve in kolen en staal ook in de oliesector. Of de stakers hun zin krijgen, 40% meer loon, is maar zeer de vraag. Kazachstan staat bekend als een harde dictatuur.

Alhoewel het reisadvies van Buitenlandse Zaken weinig noemenswaardige problemen noemt. Wel opvallend daarin is een opmerking over het gedrag van buitenlanders werkzaam in de Kazachstaanse oliesteden Atyrau en Aksei. Daar komen vechtpartijen voor waarbij buitenlandse oliewerkers betrokken zijn, niet zelden vanwege "aanvaringen met de lokale bevolking over omgang met lokale vrouwen." Iets waar op Sachalin ook over wordt geklaagd

Meer mijnbouw:
Diamant is niet voor eeuwig: productie piekt en daalt
Geen cel voor vermeende wapenhandelaar

Lees ook:John Deuss’ CIA-spoken uit het verleden
Lees ook:Bank van John Deuss gehackt
Lees ook:Guus Kouwenhoven de leukste thuis in Liberia
Lees ook:Olie, coruptie en armoede lenen zich goed voor toneel – video
Lees ook:Second Life van marketing- tot pedofielenparadijs

2 reacties op “Mittal verjaagt opstandig personeel met muziek

  1. Sarge

    Zo kan je Jantje Smit natuurlijk ook gebruiken. Is zijn muziek toch nog ergens goed voor.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jooost

    Soms, maar vaker veel meer, gaat mij deze websijde – iets – te kort door de scherpe bocht. Hoezo zijn die stakers op de vlucht geslagen voor een beetje muziek? Zong BZN zo valsch dan? Een beetje arbeider gaat gewoon een stukje dansen op een stampiestamp dreun, dat zijn ze (denkt u aan het weekend) tenslotte gewend. Wat betreft het overige, een man mag toch wel lonken naar een vrouw? Da’s toch heel natuurlijk? Het zou wat zijn als zij dat niet deden, dan had je pas de meisjes aan het dansen. Maar dat is vast een heel seksistische opmerking…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.