Ik ben wél voor de Starterslening, een waarschuwing!

Er is kritiek op de Startersleningen. Ze jagen de huizenprijzen op, waardoor het voor jongeren juist moeilijker wordt een huis te kopen. Ik ben enorm  voor de leningen: ik vind het zo symphatiek voor die arme stakkers…

 

‘Zo’n lening is niet de oplossing. Het drijft de prijs op”, aldus de Vereniging van Banken (NVB) en de Vereniging Eigen Huis (VEH). “Liever zien we dat het aanbod groter wordt’, aldus een woordvoerder van de NVB en de VEH. 

De verenigingen zouden graag zien dat de overheid meer woningen beschikbaar maakt, bijvoorbeeld door meer vaart te maken met nieuwbouw.

Directeur Hein Blocks van de NVB: ‘Gezien het tekort aan woningen leiden startersleningen alleen tot hogere prijzen. Het ware probleem – het tekort aan huizen – wordt niet aangepakt. Elke keer als er meer geld de markt opstroomt, stijgen de prijzen.’

 

‘Als kopers een financieel steuntje in de rug krijgen, heeft dat een prijsopdrijvend effect’, aldus een woordvoerder van de Vereniging Eigen Huis.    

Volgens het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN) is de starterslening bij lokale bestuurders echter zeer populair. Honderd gemeenten hanteren een regeling en nog eens honderd hebben er een in voorbereiding, zo meldde De Volkskrant vrijdag. 

Ik ben zelf ook enorm voor een Startersregeling, extra hypotheekleningen, gratis geld, 0 procent rente, 130% financieringen, alles om de huizenmarkt flink op te stoken.

go go, blinde politici, economische onbenullen, ga ervoor: mijn eigen koophuis stijgt de laatste jaren namelijk flink in waarde: 4000 euro per vierkante meter is tegenwoordig gangbaar in Amsterdam, briljant. De huizenprijs is de laatste 15 jaar vervijfvoudigd!

Hoezee! De starters, eigenlijk stakkers, moeten allemaal flink aan de schuld. No mercy, geen genade! De rente is nu nog laag. Lenen, krengen, veel lenen. De rente is nu nog laag, jullie kunnen het! En dan natuurlijk blind bieden op de starterswoningen, eenvoudige etages, ouwe krotten. Nu te koop vanaf 225.000 euro.

De enorme schuldenberg en de eventuele stijgende rentelasten van de stakkers  met het modale inkomen  zien we later wel weer. Daarbij kopen deze linkse stumpers hun huizen waarschijnlijk op het hoogtepunt van de markt, waardoor ze flink in de problemen komen als de waarde van hun zakt onder het hypotheekbedrag. Dan moeten ze namelijk aflossen, of verkopen met verlies.

Alvast een voorspellende quote voor Wouter Bos in 2012: “ja dat de rente ging stijgen, dat hadden we in 2007 natuurlijk nooit kunnen voorzien. En dat de huizenmarkt daarna in 2011 in drie maanden tijd halveerde, nee ja dat was echt niet te voorspellen, daar kunt u me nu niet op aanspreken.” “We moeten wel wat doen voor de gedupeerden: ik stel voor tussen de 5 en 10 miljard euro subsidie”

Misschien moet de huidige linkse meerderheid even de geschiedenisboeken openslaan bij begin jaren ’80. De rente vloog toen naar 12 tot 14 procent en de huizenprijzen halveerden daarop in korte tijd. Velen raakten diep in de financiële problemen, het was echt crisis.

Potentiële stumperts, stakkers, gedupeerden etc, u bent gewaarschuwd: doe het niet, doe het nooit. Trap niet in een extra hypotheek van Wouter Windvaan!

Kijk altijd naar je totale schuld, probeer het eens in je hoofd met briefjes van 100 euro achter elkaar te leggen. Dat is kilometers lopen, en daarna onmogelijk af te lossen.

Ik heb u hierbij gewaarschuwd! 

 

Zie ook volkskrant.nl:

Starterslening drijft prijzen op

 

Lees ook:

Huizenprijs in 2006 met bijna 6% gestegen

 

 

 

 

Lees ook:150.000 euro hypotheek: nu 197,50 euro per maand
Lees ook:ADV: Xcellent Sparen, 4,7%* én direct opneembaar
Lees ook:Rabobank: paniek op huizenmarkt, ga short!
Lees ook:Jim Rogers: Marxistisch optreden VS leidde tot kredietcrisis (VIDEO)
Lees ook:De leverage bij Alex; toezichtloos aandelen leasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.