Hans Melchers maakt aanval op media publiek

In 1984 zijn PER ONGELUK wat containers van het chemieconcern Melchemie in Irak terecht gekomen. ‘Over het hoofd gezien’. Het leidde tot zo’n publicitaire ellende voor eigenaar Hans Melchers, dat deze vol in de verdediging is. Hij voert nu procedures tegen Nova, De Telegraaf, het ANP en Kleintje Muurkrant.

Die containers zijn verzegeld teruggehaald en verder is er niets aan de hand, aldus Hans Melchers. Desondanks dook hij regelmatig negatief op in de publiciteit. Melchers trok daarom ten strijde. Sinds vandaag stelt hij zich ook teweer op een nieuw gepubliceerde website waarop hij alle actie die hij heeft ondernomen tegen de schadelijke laster heeft verzameld.

Quote 500-lid Melchers heeft als het om publicitiet gaat dan ook het tegenovergestelde van de jackpot gewonnen. De vergissing met de verzending van stoffen naar Saddam Hoessein leidde tot een boete van 100.000 gulden. Zijn ex-vrouw, die volgens De Telegraaf ooit uitriep ‘mijn man handelt in gifgas’, kwam op mysterieuze wijze om het leven op Malta. Melchers dochter Claudia werd vorig jaar door leden van haar bridgeclub ontvoerd.

Botte pech, aldus Melchers. Maar diverse media gingen zoeken naar verbanden en vroegen zich af of Melchers geen scrupuloze moordenaar was die in gifgas en drugs handelde.

Een volgens Melchers kwalijk voorbeeld van vooringenomen berichtgeving jegens hem is een mededeling van het ANP ten tijde van de ontvoering: ‘Diverse deskundigen binnen de politie stelden donderdag dat de ontvoering van Claudia Melchers bijna zeker te maken moet hebben met enige betrokkenheid van de familie bij drugshandel. De kidnappers eisten 300 kilo cocaïne.’

Allemaal verdachtmakingen zonder goede gronden vindt Melchers. Hij geeft niet de politie de schuld die dit heeft ingefluisterd bij de verslaggever, maar de boodschapper, behalve het persbureau ook De Telegraaf, die dit bericht likkebaardend op hun site en in de krant plaatste.

Melchers heeft een sterrenteam van mediadeskundigen om zich heen verzameld, waaronder voormalige advocaat Herman Doeleman van de journalistenvakbond NVJ en mediaconsulent Charles Huijskens. Het Parool, Quote, Trouw en De Volkskrant gingen al door de knieën, aldus de website van Melchers.

Meer Quote 500-leden:
John de Mol presenteert nieuw aanvalsplan Talpa
Dossier: oordeel over zakenman Guus Kouwenhoven
Cafémogol Kooistra zou ook Three Sisters verkopen
Fentener van Vlissingen hielp foute bedrijven in WO2
Rechter ondergraaft autoriteit Autoriteit FM
Brenninkmeijer en Baan spreken
Vrouwen aan de top van de Quote 500

Lees ook:Hans Melchers hoofdsponsor aanpak journalistiek
Lees ook:Van Anraat zwaarder gestraft, Melchemie weer genoemd
Lees ook:Cafémogol Kooistra verjaagt homo’s uit Eindhoven
Lees ook:Ahold: Moberg op het matje bij Harry Mens
Lees ook:Inval Amstelhotel bij partner Deuss

2 reacties op “Hans Melchers maakt aanval op media publiek

  1. Japie

    En de tweede? En de tweede? Jawohl!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Japie

    Ik ruik luie journalisten. Maar ja, de hure in Amsterdam Rifieren Rifgeberte buurt leggen laag. Dus dan ken je je dat permiteren, leven van 1 cent de banner-klik.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.