Amsterdam ontdekt: bejaarde yup verziekt sfeer

yuppen amsterdamZe zijn erachter bij de gemeente Amsterdam, dankzij de nu al legendarische dienst Onderzoek & Statistiek: door alle yuppen die in de binnenstad blijven hangen, wordt de sfeer verziekt. Een ramp voor het leefklimaat en de aantrekkingskracht van 020.

 

Een gesprek laatst in een café in de binnenstad:

-"Heeft Amsterdam eigenlijk een nachtburgemeester?"

"Hebben we niet nodig, alles is hier toch om één uur dicht."

Einde gesprek. En zo gaat dat wel vaker in Amsterdam. Een gesprek eindigt wel vaker abrupt in de stad waar in de horeca sluitingstijden gelden waarvan ze in Staphorst gierend van het lachen van hun stoel rollen. Hoe dat komt? Dat komt doordat rijke yuppen jankend aan de klaagtelefoon hangen bij elke fietsbel die na tien uur 's avonds op de grachten rinkelt. En de politiek is daar zo gevoelig voor, dat er bijna niets meer kan in Amsterdam.

Gelukkig is er nu demograaf Marcel Jansen, ambtenaar bij de gemeente hier ter stede. Hij heeft weinig met de politiek te maken, en bevestigde gisteren in het (papieren) Parool dat het de nog steeds groeiende groep oudere yuppen in de binnenstad is die "in toenemende mate bezwaar maakt tegen de herrie en festivals in de binnenstad". Hear hear! Eindelijk iemand die het hardop roept!

Wij citeren: "Dat zijn de welgestelde vijftigers die gauw klagen en daarmee in feite een bedreiging worden voor de gezelligheid in de binnenstad. Het wordt daardoor suffer in de binnenstad." Wie dacht daar nog dat statistici suffe mensen waren?

Marcel Jansen van de dienst O+S (onthoud die naam) heeft ook nog een advies aan deze gerontoyuppen wiens enige pleziertje het bellen van de politie en de gemeente is. "Eigenlijk zouden al die mensen naar de overkant van het IJ moeten, waar allemaal mooie appartementen worden gebouwd. Dat zou natuurlijk ideaal zijn." Waarvan akte.

  

Lees ook:Afpersen met Bibob werkt
Lees ook:Gemeente Amsterdam doet aan afpersen met de Bibob
Lees ook:Onderzoeken naar gifschip Ivoorkust openbaar
Lees ook:Ajax wil evenementenpaleis Arena kopen
Lees ook:De Grote Klantvriendelijke Reus brengt cadeaus

3 reacties op “Amsterdam ontdekt: bejaarde yup verziekt sfeer

  1. Adriaan

    News Flash: we blijven! Jammer hè?

      /   Beantwoorden  / 
  2. henk

    Dat is zeker jammer en zelfs schadelijk en slecht voor de economie. Die rare horecasluitingstijden maken de stad onaantrekkelijk voor toeristen e.d. Bevrijdingspop op het Museumplein mag niet harder dan 80 decibel, waardoor een huilende baby de muziek al overstemd. Geen zak meer aan dus en in feite zonde van het geld. Zeikerds opzouten!

    Het is een probleem in meer binnensteden, in Groningen bijv. is het bevrijdingsfestival uit de stad verjaagd door klagende veertigers en bomenfreaks.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.