Hoera! De aarde warmt op

Ook helemaal niet rouwig over het gegeven dat het wat warmer wordt in Nederland? Vanavond om 18.00 uur (of later op de website) luisteren naar BNR Nieuwsradio, want dan legt econoom Hans Labohm uit dat “het zou een goede zaak zijn als er snel een einde komt aan de broeikashysterie.”

De drie volgende zaterdagen worden ook nog wat vermeende misstanden gedebunkt. De uitzendingen komen hier online. Hieronder het persbericht van BNR:

PERSBERICHT

Hoera! De aarde warmt op!
DPZ Radio bekijkt problemen van de zonnige kant

Hoe slecht is ‘global warming’ eigenlijk? En is vergrijzing echt zo erg? Radioprogramma ‘De Publieke Zaak’ gaat deze zomer op zoek naar de zonnige kanten van Nederlands meest duistere problemen.

Balkenende 2 is naar huis en de verkiezingen staan voor de deur. Dus buitelen de politieke partijen binnenkort weer over elkaar heen. Ze gaan ons vertellen wat de problemen zijn in Nederland en wat er echt allemaal beter moet.

Maar hoe slecht hebben wij het nu helemaal? Wij van radioprogramma ‘De Publieke Zaak’ zijn niet van die klagers. Wij zoeken liever oplossingen. De komende vier weken gaan wij tijdens onze speciale zomeruitzendingen die problemen eens van de zonnige kant bekijken. Dat doen we met misschien eigenwijze, maar altijd prikkelende burgers die hun eigen visie hebben op de minder leuke kant van Nederland.

De eerste uitzending heet ‘Hoera, we hebben global warming!’ en wordt uitgezonden op zaterdag 5 augustus 2006. Te gast is econoom Hans Labohm, kritisch volger van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change). “Het zou een goede zaak zijn als er snel een einde komt aan de broeikashysterie”, stelt hij in de uitzending. “Kyoto moet zo snel mogelijk worden geliquideerd.” Is er toch enige sympathie te vinden tussen hem en Joris Thijssen van Greenpeace?

De volgende uitzendingen zijn:
• Hoera, we zijn bang! (uitzenddatum 12 augustus 2006)
• Hoera, we hebben rimpels! (uitzenddatum 19 augustus 2006)
• Hoera, we leven niet in een volledige democratie! (uitzenddatum 26 augustus 2006)

‘De Publieke Zaak’ wordt uitgezonden op elke zaterdag van 18 tot 18:30 uur, op BNR Nieuwsradio. Het programma laat zien hoe de maatschappij leuker, veiliger en warmer kan worden. De presentatie is in handen van Rogier Sonneveldt (advocaat) en Jeroen Jonker Roelants (business development manager bij een uitgever). De redactie bestaat een team van vrijwilligers met diverse achtergronden en staat los van de redactie van BNR Nieuwsradio. Uitzending gemist? Surf dan naar www.bnr.nl/publiekezaak voor ons audiodossier.

Meer broeikaseffect:
Shell laat biobrandstof stikken voor zandolie

Meer BNR:
Feestje bij BNR Nieuwsradio voor Dulfer

Lees ook:Bicker Caarten vertrekt; gratis bier bij BNR
Lees ook:BNR rekent af met Michiel Bicker Caarten
Lees ook:Topbestuurders zijn niet schaars
Lees ook:België zet in op bio-energiemythe
Lees ook:Dexia dubbel de pineut in zaak Lernout & Hauspie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.