ING voorspelt aanval op Iran

Volgens een analist van ING zijn de financiële markten ten onrechte in de veronderstelling dat een aanval op Iran is uitgesloten. Niet de Verenigde Staten maar Israël zou weldegelijk op het punt staan straaljagers naar het oosten te zenden. Lees verder (download rapport).

Lees ook:Nucleair Iran zal olietoevoer niet stoppen
Lees ook:Midden Oosten: VS verprutsen evacuatie Beiroet
Lees ook:Midden-Oosten: propaganda is gelijke strijd (video)
Lees ook:Wachten op oorlog met Iran
Lees ook:Seymour Hersh voorspelt aanval op Iran (video)

4 reacties op “ING voorspelt aanval op Iran

  1. Ramin

    Dit is niks nieuws. Alleen de tekens van een dergelijke aanval op Iraanse kerncentrales zijn nu meer zichtbaar, zowel bij de Israeli’s als bij VS. De deadline zou ongeveer over twee maanden zijn. Maar we moeten niet vergeten dat er ook een psychologische oorlog gaande is die nu zijn toppunt bereikt. Niets is meer beschadigend van onzekerheden die er nu boven Iran en de regio hangen. Alleen de handelaars van olie (voornamelijk westerse bedrijven) profiteren hier van, en niet de consumenten.
    Een doelgerichte aanval is volgens mij mogelijk, als machthebber in Iran niet toegeven aan de nieuwe eizen van VN. Dat wordt ook binnen twee maanden duidelijk. Het is ook dus mogelijk dat Iraanse overheid op het laatste moment kiest voor een compromis, voor we een heftige climax bereiken…

      /   Beantwoorden  / 
  2. henk

    Tnx interesting. Weet jij ook meer van de populariteit van Ahmedinejad in Iran? Schijnt nogal te dalen vanwege de slechte economie.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ramin

    Hij was eigenlijk minst populaire kandidaat in de ogen van gemiddelde Iranier, bij afgelopen verzkiezingen. Nadat hij als president uit de stembussen werd gehaal, begon hij zo populistisch te doen. Berichten die je hoort over afnemen van zijn populariteit geldt meer binnen zijn eigen aahang. Bijvoorbeeld de conservatieven in het parlement willen weten waarom de resultaten van zijn werk in tegenstelling zijn met de mooie belooftes, hetzelfde bezwaar bestond al bij gewone volk een jaar gelden, maar nu is de maat vol bij iedereen, zelfs bij de geestelijke leider. De onderlinge conflicten binnen het systeem moet je ook niet vergeten. De consequenties van de harde aanpak van Ahmadinejad (ondersteund door de islamitische gardisten)zijn groter geworden dan de voordelen. Het heeft uiteindelijk de Amerikanen en Israeli’s brutaler gemaakt. Dat was niet de bedoeling bij mulla’s die de tent rustig willen houden.

      /   Beantwoorden  / 
  4. henk

    Aha, klinkt logisch ja. tnx

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.