Team tegen radicale dierenactivisten geen oplossing

Na twee jaar te zijn belaagd krijgen bestuurders van Euronext eindelijk bescherming tegen dierenactivisten. Al jarenlang worden mensen geterroriseerd vanwege banden die ze zouden hebben met dierproeven. Of zo’n team, waarin politie, AIVD en andere autoriteiten in moeten samenwerking, veel gaat uitmaken is de vraag.

Want de groep radicalen opereert op zich redelijk open. Ze hebben ook een boodschap, per slot van rekening. De bouw van een industrieterrein in Veray werd afgeblazen na maandenlange terreur tegen wethouders, ondanks dat AIVD de gemeente al had gewaarschuwd.

En de Amsterdamse politie raadt medewerkers van Euronext en anderen die werken op de vloer af om aangifte te doen. ‘Eerlijke voorlichting,’ aldus de politie. Want bij aangifte moet je je adres afgeven, en de tegenpartij heeft recht op inzien van de aangifte. De politie zegt te weinig gereedschap te hebben om radicale activisten aan te pakken, dus wat maakt zo’n team dan uit?

In Groot Brittannië is na jaren van geweldadig optreden door radicale activisten, die culmineerde in het opgraven van lijken van familie van boeren, enigszins de kop ingedrukt door aanpassing van de stalkingswetgeving.

Lees ook:AIVD voorspelde problemen bedrijventerrein Venray
Lees ook:Onderzoek naar Mohammed B. en AIVD
Lees ook:Knakkende carrière bij NRC Handelsblad
Lees ook:Door De Vlieger afgeperste kroegbaas sprak
Lees ook:WK Voetbal: beurzen lijden onder echec Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.