Shell grootste van Europa en beter dan BP

Dat is balen in Londen. Althans, in het hoofdkwartier van BP. Onze Koninklijke is BP gepasseerd in beurswaarde, en mag zich nu grootste oliemaatschappij van Europa noemen. Terwijl de Britse trots zware tegenslagen moet verwerken, krabbelt Shell weer overeind.

Zelfs in Nigeria gaat het weer iets beter met Royal Dutch, dat nu 5 miljard euro meer waard is dan BP. In de Niger delta is een vernielde pijplijn van Shell hersteld. Alhoewel de gezaghebbende denktank de IEA ons probeert gerust te stellen, zit BP nu zwaar in de rats in Alaska, waar een pijplijn is doorgeroest, waardoor het grootste olieveld van de Verenigde Staten stil ligt. Dit is niet het eerste schandaal bij BP, dat hiermee het vertrouwen van beleggers heeft verloren.

Da’s leuk voor Shell. Op en over tegen BP, nu naar de top. Die stenen in Canada omsmelten en Exxon en Gazprom voorbij. De Britten zijn trouwens not amused dat het half-Nederlandse Shell de Britse olietrots voorbij streeft. Die zijn meteen een onderzoek gestart naar een door een vakbond aangekaard vermeend roest-schandaal bij een boorplatform van Shell op de Noordzee.

Meer olie

Lees ook:Amerika en BP nu ook de klos met Russisch gas
Lees ook:Shell leest Amerikanen de les
Lees ook:Shell papt slim aan met Iran
Lees ook:Sachalin hoofdpijndossier voor Shell
Lees ook:Shell elleboogt Chevron uit zandolieveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.