Heineken moet afspraken met Kooistra openbaren

Binnenkort krijgt de Groningse curator Leendert Hooites een exclusief kijkje in de boeken van Heineken. De brouwer moet afspraken over kortingen op bier aan twee failliete kroegen van Sjoerd Kooistra in Amsterdam en Groningen openbaren. Als die afspraken onder druk komen te staan, moet de hele sector reorganiseren.

De curator vermoedt dat het faillissement van de pachter van de kroegen Molly Mallone in Groningen en Soho in Amsterdam afgewend had kunnen worden als de kortingen op bier bij de pachter terecht waren gekomen. In plaats van in de diepe zakken van de horecamogol. De curator vroeg Heineken vrijwillig de boeken te openen, maar weigerde, vandaar de gang naar de rechter, schrijft Dagblad van het Noorden.
Hooites hoopt Kooistra mede aansprakelijk te kunnen stellen voor de faillissementen (nu krijgt alleen de pachter de schuld, op papier is Kooistra niet meer dan verhuurder van het bedrijf). Ook hoopt hij de claim van Heineken op de boedel van de twee cafés ongeldig te laten verklaren.
Mocht curator Hooites kunnen aantonen dat deze werkwijze van brouwerijen faillissementen in de hand werkt, dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de wijze waarop brouwerijen al jaren in de horeca opereren. Brouwerijen betalen bonussen en kortingen vooruit in ruil voor de garantie jarenlang bier te kunnen leveren. Die afspraken kunnen onder druk komen te staan en dan moet het hele systeem op de schop, met alle kosten van dien.

Gerelateerd:
Kooistra spreekt over liquidatiepoging
ING en ABN Amro gokken op alcohol

Lees ook:Heineken aangesproken op failliet Kooistra-café
Lees ook:Broer verliest zaak over ‘methode’ Sjoerd Kooistra
Lees ook:Pachter Kooistra moet 24.000 biertjes lozen
Lees ook:Sjoerd Kooistra gepiepeld met faillisement
Lees ook:Horecakeizer Kooistra komt met nieuwe methode

3 reacties op “Heineken moet afspraken met Kooistra openbaren

  1. Joost

    Heineken destijds die godsgruwelijk lelijke Molly Mallone ingericht? Schamen zij zich niet?!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Henk

    Nee, dat is design van Kooistra zelf volgens mij. Hij doet altijd de inrichting zelf of samen met zijn vriendje Dick, vertelde hij in interviews

      /   Beantwoorden  / 
  3. Joost

    dat nichten bekend stonden om hun uitstekende smaak… weer een cliché dat in de Kliko kan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.