Babyvoeding-topman casht weer 12 miljoen euro

Het is weinig loonslaven gegeven de Quote 500 te halen, vooral als ze in Nederland blijven, maar nog één à twee jaar en Numico-topman Jan Bennink kan er in. Vorig jaar cashte hij 8,5 miljoen euro, dit jaar 12 miljoen. Ja, dat zijn heel wat potjes Olvarit en pakken Bambix.

 

En dan hebben we het nog niet over het optiepakket van Bennink gehad, vorig jaar nog goed voor een slordige 18 miljoen euro, en, dat is dan wel mede een verdienste van de topman, ondertussen meer waard geworden door de stijgende koers van het aandeel Numico.

Maar Numico is helemaal niet zo’n groot bedrijf, en bovendien stevig afgeslankt de afgelopen jaren. Toch behoort topman Bennink in Nederland tot de absolute top qua beloning, echt grote bedrijven als Shell en Philips achter zich latend.

De Raad van Commissarissen van Numico is niet onzorgveeldig geweest bij het toekennen hiervan, in tegendeel, het heeft daar serieus studie naar gedaan. Maar tijdens die studie verkeerde de commissarissen in een soort van psychose van zelfoverschatting en vergelijkt het bedrijf voor haar beloningsbeleid met een ‘peergroup' die bestaat uit Amerikaanse bedrijven als Colgate Palmolive die vele malen groter zijn. Dat is vreemd he, je zou toch denken dat commissarissen, zeker die van een bedrijf dat zichzelf zo serieus neemt, wel wat meer verstand van cijfertjes zouden hebben.

Meer graaiers: 
Second Life van marketing- tot pedofielenparadijs
Chinezen op jacht naar zandolie in Madagaskar
Justitie zoekt nooduitgang in Probo Koala-zaak

Lees ook:Babyvoeding-topman casht 8,5 miljoen eu
Lees ook:Ton aan de Stegge rekent af met De Pers – video
Lees ook:Bierfraude: 400 miljoen euro kartelwinst
Lees ook:Unilever behield aandeelhouderswaarde in WO2
Lees ook:Gratis porno bij KPN

Eén reactie op “Babyvoeding-topman casht weer 12 miljoen euro

  1. Bart

    Wat heeft het voor zin iemand zoveel geld te geven? het is inderdaad graaien, want verdienen kun je het niet noemen. Hij zal wel weer een deel aan een goed doel besteden en dat van de belasting afrtekken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.