De slechte adviezen van Jim Rogers

Vorig jaar op 23 oktober zijn we te gast geweest bij beleggingsgoeroe Jim Rogers op uitnodiging van de ABN Amro. Al zijn adviezen blijken verlieslatend, enorm verlieslatend.

 

 

Rogers adviseerde ons toen om in zijn Rici-index te stappen, dat deed hij zelf ook. De Rici is zijn eigen commoditie-index bij de ABN Amro. De koers was op 23 oktober 2007: 10.47 euro. De koers is nu, 16 december 2008: 7,29 euro. En bedankt.

Dan de ABN Amro Agribusiness Certificaat, ook altijd goed! Met helaas een nog slechtere performance: een daling van 11,67 naar 6,91 euro. En ja hoor, de klapper van het jaar: ABN Amro African Commodities Certificaat. Meer dan gehalveerd! Van 11.00 euro naar 5,07 euro, nu.

O ja, we moesten sowieso blind instappen in voedsel en olie. Ook bedankt, de olie staat nu rond de 45 dollar, terwijl eerder 145 dollar werd gezien. En we moesten uit de dollar, ongeveer de enige belegging die dit jaar rendeerde.

Nu het goede nieuws: Rogers blijft positief over commodities. Hij houdt vol. “Het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod, dat leidt op lange termijn altijd tot een prijsstijging.” “En of de olie nu 45 dollar, of 145 dollar is, dat maakt niet uit: we zitten in een lange termijn bull-markt.”

Ik ben benieuwd of Jim nu wel gelijk krijgt, het zou kunnen dat we nu op de bodem zitten en dat zijn ideeën nu wel uitkomen. Anders gaan we hem uitmaken voor ouwe zak die er structureel helemaal naast zit. Volgend jaar gaan we weer…

 Kijk ook dit interview: Wat kiest Rogers?

Lees ook:Shell is geen Jomanda
Lees ook:Investing legend Jim Rogers chooses
Lees ook:Jim Rogers: Agriculture en Commodities
Lees ook:Jim Rogers: Marxistisch optreden VS leidde tot kredietcrisis (VIDEO)
Lees ook:Mi Amigo: De vriendendienst van John de Mol

2 reacties op “De slechte adviezen van Jim Rogers

  1. Teunis van Nes

    Jim Rogers heeft gelijk, krijgt gelijk en geeft openlijk toe dat hij slecht is op de korte termijn.
    Hij voorspeld een waardeloze dollar, die inderdaad nu van ca 1,25 gedaald is naar 1.40.
    Na het zien van 1een intervieuw van hem besloot ik m’n (paar) dollars te verkopen, stonden toen 1.27. Dankjewel Jim !

      /   Beantwoorden  / 
  2. JK

    Dollartechnisch gezien krijgt hij zeker gelijk.

    Rogers investeert op de lange termijn, als je alleen al Bloomberg leest over de problemen die boeren in Brazilie hebben om aan geld te komen om te kunnen investeren of krediet te krijgen, dan lijkt het een kwestie van tijd dat Jim gelijk gaat krijgen dat agriculture gaat stijgen. Een koers blijft een kwestie van vraag en aanbod en op dit moment stappen toch ook veel mensen uit uit de RICI etc. Zelf ook ingestapt,echter zag al wel aankomen dat de koers lager zou worden. Sta een klein beetje onder water, maar wie niet investeert, die kan nooit wat verdienen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.