Holleeder en Endstra laten kassa’s rinkelen

De enorme belangstelling voor Willem Holleeder en zijn bende, die vandaag voor het eerst voor de rechter stonden, is leuk voor veel media. Alles rond Holleeder wordt enorm goed gelezen. Vooral Quote en Het Parool cashen voor hun noeste arbeid.

Illustratie: Sebe Emmelot

Quote is eigenaar van de beroemde en veelgebruikte foto van Willem Endstra en Willem Holleeder op een bankje in de Amsterdamse Apollolaan. Quote had de foto over gedaan aan het ANP, maar heeft dinsdag besloten het kiekje weer zelf uit te baten. Gebruik kost 250 euro per keer.Het boek de Endstra Tapes, waarin de gesprekken tussen vastgoedhandelaar Willem Endstra en agenten van de Criminele Inlichtingen Eenheid zijn vast gelegd, vliegt de winkel uit, zo meldt iemand die het kan weten. Het boek bevat een voorwoord en redactionele aanvullingen van crimejournalisten Paul Vugts en Bart Middelburg van Het Parool, die als één van de eersten (of als eersten) de hand wisten te leggen op de verslagen. Nog niet helemaal gelezen, maar inderdaad interessant, en het boek leest lekkerder weg dan de internetversie.
De erven Endstra stapten naar de rechter om het boek te verbieden. Van de rechter mag het in de winkel blijven liggen omdat deze zaak ‘in het centrum van de maatschappelijke belangstelling staat’. Dat het louter om effectbejag en geld gaat, zoals de erven Endstra betoogden, maakt niet uit. ”Uitgeverijen en journalisten dienen, om hun werk te kunnen doen, nu eenmaal inkomsten te verwerven.” Is ook zo.

Lees ook:Holleeder achter aanslag op Quote en oorlog Liberia
Lees ook:Holleeder: Endstra tapes online; Kroes in het nauw
Lees ook:Holleeder heerst
Lees ook:Rus koopt kantoor Willem Endstra
Lees ook:Endstra: Holleeder liet 25 criminelen liquideren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.