Endstra: Holleeder liet 25 criminelen liquideren

Het ondertussen op één na beroemdste dagboek van Nederland heeft weer wat geheimen prijsgegeven, ditmaal aan Het Parool. De vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra noteerde dat Holleeder was betrokken bij minstens 25 liquidaties, waaronder die op zijn zwager Cor van Hout.

Overigens meldde Vrij Nederland een kleine drie weken geleden al over de 25 moordpartijen, maar toen haalde het verhaal het ANP niet.
Holleeder had een hoge agent ‘plat’, aldus Endstra, die zorgde voor de nodige informatie over de stand van zaken bij de opsporingsdiensten. Daardoor voelde Holleeder zich schijnbaar zo onaantastbaar dat hij zijn slachtoffer Endstra op de hoogte zou hebben gehouden wie hij liet omgeleggen. Endstra verklaarde in geheime ontmoetingen met de politie in zijn auto: “Holleeder pakte mij bij mijn oor en fluisterde dan: ‘Ken jij die? Blijf dan maar even uit zijn buurt!’ In die voorkomende gevallen werd de desbetreffende persoon binnen twee weken geliquideerd.”
Holleeder zou volgens Endstra verantwoordelijk zijn voor het doodschieten van Sam Klepper, Jan Femer, George Plieger, Gijs van Dam junior, Magdi Barsoum en mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, schrijft Het Parool.
Dat laatste geval is niet alleen tragisch omdat het oude gabbers zijn, Van Hout was ook Holleeders zwager. Vond de Neus dat niet zielig voor zijn zusje en haar kind, vroeg een bezorgde Endstra aan Holleeder. “Ach, zegt-ie, ze janken even, maar over een maand of twee is dat weer over. Zijn ze het vergeten. Hij ligt nou te rotten; de wurmen kruipen door zijn lichaam.”

Gerelateerd:
De Vlieger, Holleeder update

Taylor wellicht getuige tegen Rotterdamse zakenman
Kooistra spreekt over liquidatiepoging

Kroegbaas doet aangifte tegen De Vlieger
Holleeder update: lekkende agent ontmaskerd

Lees ook:Kroegbaas doet aangifte tegen De Vlieger
Lees ook:Holleeder heerst
Lees ook:Holleeder achter aanslag op Quote en oorlog Liberia
Lees ook:Getuige tegen Holleeder geliquideerd
Lees ook:Door De Vlieger afgeperste kroegbaas sprak

2 reacties op “Endstra: Holleeder liet 25 criminelen liquideren

  1. Herman

    eens kijken hoe lang Holleeder jankt als zijn dierbaren worden afgeknald

      /   Beantwoorden  / 
  2. Irene

    Ben benieuwd wanneer Bram Moszkowicz een paar
    Joegoslaven op zijn pad vindt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.