Hoofdredacteur Volkskrant onder vuur

Het rommelt behoorlijk bij de Volkskrant, zo zingt rond het kampvuur. De redactieraad zou een motie van wantrouwen hebben voorbereid tegen hoofdredacteur Pieter Broertjes. Hij zou het prima donna-gedrag van columnnist Jan Blokker niet goed gemanaged hebben.

Jan Blokker eiste dat de door hem gehate ‘hoofdboekhouder’ van de kunstredactie de laan werd uitgestuurd. Dit nadat was voorgesteld dat Blokker (85) wat minder artikelen zou schrijven voor de kunstbijlage. Immers, tijden veranderen, en Blokker is nu niet bepaald een vliegwiel voor vernieuwing. Desalniettemin gaf de hoofdredactie nadat Blokker stennis begon te schoppen de columnist op alle punten zijn zin, hij mocht al zijn vaste stukkies houden. Alleen de chef kunst werd niet ontslagen.
Er vertrekken nu in één week drie columnisten bij de Amsterdamse krant. Het vertrek van Jan Mulder was al enkele weken publiekelijk bekend. Dat Remco Campert vertrok was pas sinds afgelopen maandag openbaar, en loopt dus ongelukkig samen met het vertrek van Blokker.
De redactieraad verwijt hoofdredacteur Broertjes dat het vertrek van de columnisten, met name Blokker, slecht is gevallen in de pers. Ten onrechte lijkt het alsof Blokker te kort is gedaan, terwijl hij op bijna alle punten zijn zin heeft gekregen, meent men bij het ochtendblad.

Meer media:
Sjoemelende tijdschriften geweerd uit oplagecijfers
Slecht beeld teistert Tour de France in Valkenburg
Feestje bij BNR Nieuwsradio voor Dulfer
Ster fêteert adverteerders op WK voetbal

Lees ook:Boze Volkskrantbaas haalt krant op bij bezorgers
Lees ook:Koop nu aandelen, het Plunge Protection Team is actief
Lees ook:Rusland samen met China naar Mars en Maan
Lees ook:Rumsfeld in memo: het gaat niet goed in Irak
Lees ook:Sjoemelende tijdschriften geweerd uit oplagecijfers

Eén reactie op “Hoofdredacteur Volkskrant onder vuur

  1. Pieter Broertjes

    Deze berichtgeving is pertinent onjuist. Ik distantieer me bij deze van dit weblog. Wederom is er in de beeldvorming is mis gegaan. Ik regeer de Volkskrant met ijzeren vuist en kan rekenen op de massaloyaliteit van mijn onderdanen. Dat is de echte pravda!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.