Durfkapitaal piepelt Big Brother-bedenker De Mol

Een medewerker van dagblad het AD zakte in het café door met een ‘betrokkene’ bij Talpa. Die meldde dat John de Mol bij SBS probeerde zich in te kopen, door aandelen te ruilen voor de programma’s van zijn Talpa en Radio 538. Dat gaat niet door dankzij durfkapitalisten KKR en Permira. 

Omdat de zender niet echt van de grond wil komen zoekt De Mol een elegante uitweg zonder te veel gezichtsverlies uit Talpa, sinds kort Tien geheten, aldus het AD. SBS, met zenders in Nederland, België, Oost-Europa en Scandinavië, zou die uitweg kunnen bieden:

Vervolgens poogde De Mol een belang te verwerven in de internationale tak van SBS. Hij zou onder meer de succesprogramma’s van Tien en marktleider Radio 538 (waarde: circa 220 miljoen euro) inbrengen in ruil voor een ‘controlerend belang’ in de SBS-groep.

De Mol is een harde handelaar:
,,Wat er in dat scenario met sterren als Linda de Mol en Beau van Erven Dorens zou gebeuren, is nooit besproken. Sommigen zouden meeverhuizen, van anderen het contract worden afgekocht,’’ vertelt een betrokkene.

Maar De Mol is klem komen te staan omdat twee grote aandeelhouders van SBS, KKR en Permira, in Duitsland ProSiebenSat 1 hebben gekocht. Twee goed bekeken zenders in één van de grootste televisiemarkten ter wereld. Dat moet van KKR en Permira fuseren met SBS, waardoor die ineens van lelijk kuikentje in mooie zwaan verandert, meldt FEM. En dit nieuwe bedrijf – waarde: circa 8 miljard euro – heeft John de Mol niet zo hard nodig.

Meer John de Mol: 
Big Brother-bedenker John de Mol in Britse telecom
Directeur Endemol: Talpa samen met SBS
John en Linda de Mol dissen media en Telefónica

Lees ook:John en Linda de Mol dissen media en Telefónica
Lees ook:Big Brother-bedenker John de Mol in Britse telecom
Lees ook:Big Brother-man John de Mol koopt stevig in op beurs
Lees ook:John de Mol presenteert nieuw aanvalsplan Talpa
Lees ook:WK Voetbal: De Haan en The Hunter redden Villa BvD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.