Koningin Juliana liep aan leiband Greet Hofmans

Vanmiddag om 1600 uur verscheen het nieuwe langverwachte boek van historicus Cees Fasseur over het huwelijk tussen Prins Bernhard en Koningin Juliana. Meest interessant zijn waarschijnlijk de passages over de Greet Hofmans-affaire in de jaren 50.

 

Juliana bleek volledig aan de leiband van de kwakzalfster te lopen. Desalniettemin wel een beetje respect graag, zo roept de Volkskrant op, die net als eerder met het afscheidsinterview van Bernhard weer een koninklijk exclusiefje lijkt te hebben gekregen, want het had enkele minuten na het verstrijken van het embargo al een hele reeks artikelen op hun website.

Het boek beschrijft de periode 1936-1956, in dat laatste jaar kwam de Greet Hofmans affaire tot het kookpunt. Uitgevrij Balans heeft alvast een ronkend persbericht de wereld in geholpen, zoals we sinds Wijnand Duyvendak gewend zijn van uitgevers.

Lees ook:Nieuwe onthullingen over Prins Bernhard op komst
Lees ook:Prins Bernhard onderhandelde stiekem ook over F16
Lees ook:Oorlog Irak: excerpt Woodwards ‘State of Denial’
Lees ook:Rusland verdient goud aan wapenhandel
Lees ook:Grote politieke invloed van Fentener van Vlissingen

2 reacties op “Koningin Juliana liep aan leiband Greet Hofmans

  1. Freek

    Over leibanden gesproken: die Fasseur loopt al jaren aan de ketting van het Koninklijk Huis, hij krijgt niet voor niets inzage in het huisarchief. Van wat ik gelezen heb, leek er geen letter nieuws in het rapport te hebben gestaan. Dat Bernhard lekte en daarmee ‘de monarchie redde’ (telegraaf) was al jaren genoegzaam bekend. Vond de aandacht dan ook een beetje overtrokken afgemeten naar het nieuws. De enige goeie actie was van Boulevard, dat het embargo niet tekende en gewoon ging uitzenden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.