Drentse HP-gate door Hoffmann bedrijfsrecherche

Dat mooie zaakje in Amerika rond de bedrijfsrechcheurs ingehuurd door Hewlett-Packerd, heeft een equivalent gevonden in Drenthe. Net als topvrouw Patricia Dunn van HP liet publieke omroep RTV Drenthe bedrijfsrechercheurs door privémail grasduinen en gesprekken opnemen van journalisten.

Dagblad van het Noorden meldt: “De betrokken redacteuren zijn [door medewerkers van bedrijfsrecherchebureau Hoffmann uit Almere] geconfronteerd met nummers die zij met hun mobieltjes hebben gebeld. Ook kregen ze te horen dat de rechercheurs beschikken over opgenomen gesprekken met verslaggevers van deze krant. Daarnaast is al hun e-mailverkeer gecheckt inclusief privé-mailtjes.”

Topambtenaren Rob Staal en Jan van Driel, respectievelijk directeur en waarnemend voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Drenthe, vinden dit alles gewoon normaal: “We hebben ermee ingestemd omdat we het volstrekt ongeoorloofd vinden dat geheime bedrijfsinformatie bij Dagblad van het Noorden belandt”

Het is goed voor Kamervragen en (hopelijk) illegaal, dit gedrag. Gelukkig ligt er een kakelvers precedent in de Verenigde Staten. Het is gedaan met Patricia Dunn, ze vertrekt, en ze moet zich voor de rechter verantwoorden. Dus heren: opzouten.

Meer speurwerk:
Wapenexport Noord-Korea en prins van Marbella
NCRV: gereformeerde Youtube weldegelijk succes
Oorlog Irak: excerpt Woodwards ‘State of Denial’
Hoeren en snoeren met Shell op Sakhalin

Lees ook:Het is Dunn met afluisterende Drentse baas
Lees ook:Hoffmann maakte fout die het zei te voorkomen
Lees ook:De NRC naar Leeuwarden
Lees ook:Krantenuitgever PCM verhuist naar Utrecht
Lees ook:De lijndienst van het kwaad Iran – Syrië – Venezuela

6 reacties op “Drentse HP-gate door Hoffmann bedrijfsrecherche

  1. Gronical

    Noord-Koreaanse toestanden, die lui moeten worden begraven onder een heel erg afgelegen hunebed…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan-Willem

    Het wordt nog mooier: de directie heeft een advies overgenomen van de NVJ. De vakbond vond het een goed plan om het lek te zoeken. Lekkere bond als je partij kiest voor een tirannieke baas… zie hier

      /   Beantwoorden  / 
  3. henk

    Merkwaardig van de nvj. Lekken naar de pers is goed! Dat advies hebben ze iets te fanatiek opgevat bij rtv drente. Het lijkt me voor de continuiteit het beste als behalve het lek ook die directeur en toezichthouder opstappen. Zonder gouden handdruk

      /   Beantwoorden  / 
  4. Klaas

    Merkwaardig van de NVJ? Bizar! Wat heb je aan zo’n vakbond?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jan-Willem

    De NVJ verklaart nu dat ze bij ‘t Dagblad onjuist geciteerd hebben:

    Beste Collega’s,

    Het lijkt ons gepast om te reageren op de commotie die is ontstaan naar aanleiding van de berichtgeving rondom het ‘opsporen van het lek’ bij RTV Drenthe in het Dagblad van het Noorden.

    Onze secretaris omroepzaken, Marc Visch, zou voorstander zijn geweest van een onderzoek naar het zogenaamde lek binnen de regionale omroep. Visch heeft in zijn telefonische reactie primair aangegeven dat de krant in zijn berichtgeving niets te verwijten valt.

    Lees hier verder

      /   Beantwoorden  / 
  6. henk

    Wel verstandig van de NVJ deze reactie. Gelukkig keuren ze het ook af.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.