WK Voetbal: Iran moet winnen

Er verzamelt zich nogal wat vreemd volk op het komende WK. Hooligans natuurlijk, maar ook neonazi’s uit heel Europa gaan marsen houden, die traditioneel weer tegenacties van ultralinkse fanaten uitlokt. En een aanslag tijdens een WK levert wel het schokeffect waar al Qaeda-volgelingen van houden.

Een wereldkampioenschap in Duitsland, dat is feest voor al het schuim der aarde in Europa, schrijft een Amerikaanse krant. Autoriteiten houden er rekening mee dat er nog slapende terreurcellen in Duitsland zitten. Van de hooliganzijde wordt vooral gevreesd voor de Polen, die op websites hebben aangekondigd zich te willen meten met Britse en Nederlandse vandalen qua geweldadigheid. Neonazi’s uit heel Europa stromen toe om tijdens de wedstrijd Angola-Iran om steun te betuigen aan hun nieuwe held, president Mahmoud Ahmadinejad van Iran, die de holocaust in twijfel trekt en Israël van de kaart wil vegen. De Amerikaanse journalist ziet al een groot complot ontstaan van hooligans, Hitleradepten en moslimradicalen. Soort zoekt soort, denken ze daar.
Hopelijk speelt Iran goed op het komende WK voetbal. Al Qaeda zal het WK dan misschien niet als typisch westers zien, kaalkopjes tevreden, en bovenal blijft voetbalfan Ahmadinejad in een goed humeur. Veel olietankers varen door de Perzische Golf in een nauwe straat langs Iran, dus het land kan de energievoorziening in de hele wereld verstoren. Iran dreigde gisteren al weer met het oliewapen, dus de prijs van een vat van 159 liter is gestegen naar 73 dollar.

Meer voetbal:
WK Voetbal: De Haan en The Hunter hypen Villa BvD
WK voetbal: Ahmadinejad weekt Europa los van VS

Meer nieuws:
Kadotip milieusecretaris Veerman: de energiebon
Klanten kopen café Kooistra op

Lees ook:WK voetbal: Ahmadinejad weekt Europa los van VS
Lees ook:Iraans publiek moest ook trainen voor WK voetbal
Lees ook:WK Voetbal 2006: Duitsland moet winnen
Lees ook:Dossier WK voetbal 2006
Lees ook:WK Voetbal helemaal niet goed voor economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.