WK Voetbal helemaal niet goed voor economie

Het WK Voetbal levert de economie alleen maar verlies op. Als een Europees land verliest, dalen de koersen op de lokale beurs, als een land wint gebeurt er vrijwel niets bijzonders. In Zuid-Amerika is het nog erger, daar ligt de economie volledig lam.

De Latijns-Amerikaanse muziekindustrie bijvoorbeel staat eens in de vier jaar stil tijdens een werkeldkampioenschap voetbal, klagen platenbazen. Artiesten brengen geen albums uit, want tijdens een toernooi is niemand in Zuid-Amerika geïnteresseerd in iets anders dan voetbal.
Volgens onderzoek van gerenommeerde economen heeft Europa ook weinig baat bij een WK. Afgezien van werknemers die zich ziek melden, hebben verliezen tijdens een toernooi wel impact op de koersen, vrij duidelijke zelfs, terwijl winnen geen dubbeltje oplevert. Bij een verliespartij daalt de index van een Europese beurs 0,4 tot 0,5%. Winnen voor het Nederlands elftal is dus niet meer dan de schade beperken op de AEX.

Meer WK voetbal:
WK Voetbal: Iran moet winnen
WK Voetbal: De Haan en The Hunter redden Villa BvD

Lees ook:WK Voetbal 2006: Duitsland moet winnen
Lees ook:WK Voetbal: ABN Amro wil dat Italie wint
Lees ook:WK Voetbal prijsvraag: win Euronext WK-zonnehoed
Lees ook:WK Voetbal: beurzen lijden onder echec Duitsland
Lees ook:WK Voetbal: Management-by-Klinsmann werkt wel

Eén reactie op “WK Voetbal helemaal niet goed voor economie

  1. Sarge

    Het lijkt me heel sterk dat de beurskoersen dalen als Nederland een wedstrijdje verliest. Ik zou wel eens willen weten wie zulk onderzoek gedaan heeft. Het is namelijk zo goed als onmogelijk dat als Nederland met 1-0 van Duitsland wint de Duitse beurs een half procent verliest en wij er dan niet achteraangaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.