Boek en film online van Amerikaanse 9-11 professor

De Amerikaanse hoogleraar David Ray Griffin deed onderzoek in “de beste wetenschappelijke tradities” naar de aanslagen van 11 september 2001. Binnenkort verschijnt zijn boek in het Nederlands en hij geeft een lezing in Amsterdam. Het boek en een film staan ter download op internet.

En wel hier. Op 8 september geeft Griffin een lezing in het Koninklijk Instituut van de Tropen in Amsterdam.

Volgens de Nederlandse uitgever van het boek en de DVD, Lemniscaat, is Griffin niet iemand die zomaar wat roept, maar in “de beste wetenschappelijke tradities onderzoek heeft gedaan naar de gebeurtenissen, de feiten en de achtergronden van wat zich op die bewuste datum heeft afgespeeld.” En dat roept ook bij Griffin de nodige vragen op.

De discussie na de lezing zal strak worden geleid, kondigt de uitgever vast aan. Het zal sommige gelovigen in de Loose Change-theorie nog zwaar gaan vallen, want ongefundeerde beschuldigingen rondbrullen mag niet, aldus het persbericht: “Wij stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat op de feiten wordt ingegaan, en te voorkomen dat de discussie wordt gedomineerd door sweeping statements en verdachtmakingen van welke aard ook.”

Hier nog meer persbericht:

Dat de aanslagen van 11 september de wereld hebben veranderd, is voor iedereen duidelijk. Het is echter opvallend hoe weinig er bekend is over wat er werkelijk op die fatale dag gebeurde.
In 2002 verzuchtte The New York Times: ‘Een jaar later weet het publiek minder over de omstandigheden waaronder 2801 mensen op klaarlichte dag de dood vonden in hartje Manhattan, dan de mensen in 1912 binnen een week wisten over de Titanic.’
Eind dat jaar begon de 9/11 Independent Commission aan haar onderzoek – een onderzoek dat aantoonbaar werd tegengewerkt door overheidsinstanties. Het slotrapport dat de commissie in juli 2004 presenteerde, roept meer vragen op dan het beantwoordt: controversiële kwesties blijven onbesproken, en bepaalde conclusies lijken door het feitelijke bewijsmateriaal te worden weerlegd.

Met het verschijnen van 11 september: Een onderzoek naar de feiten – de vertaling van het boek The New Pearl Harbor van professor David Ray Griffin – willen wij deze kwestie aan de orde stellen.

Wij zijn ons ervan bewust dat wij een zeer gevoelig onderwerp aansnijden. Zelden roept een onderwerp zulke stellige en vaak emotionele reacties op, voordat de feiten zelfs maar een kans krijgen bestudeerd te worden.
Wij zijn van mening in professor Griffin een auteur te hebben gevonden die in de beste wetenschappelijke tradities onderzoek heeft gedaan naar de gebeurtenissen, de feiten en de achtergronden van wat zich op die bewuste datum heeft afgespeeld.

Op vrijdag 8 september zullen wij een avond organiseren waarop filmfragmenten worden vertoond, gevolgd door een lezing van professor Griffin, waarna een debat zal plaatsvinden met een forum van politici, deskundigen en journalisten.
Wij stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat op de feiten wordt ingegaan, en te voorkomen dat de discussie wordt gedomineerd door sweeping statements en verdachtmakingen van welke aard ook.

Nederland is altijd een vrijplaats geweest voor andersdenkenden. Wij willen deze gevoelige kwestie ter sprake brengen in de beste traditie van vrijheid van meningsuiting en respect voor de mening van de ander.

Wij hopen een zo groot mogelijk publiek te bereiken en de discussie zo breed mogelijk aan te gaan.

Met dank aan Japie.

Meer 9-11 en Amerika:
Seymour Hersh voorspelt aanval op Iran (video)
CNN brengt Osama bin Laden in beeld
9-11 Live; opnames hoofdkwartier luchtmacht online
Documentaire: VS zat zelf achter 9-11 (met video)

Lees ook:Publieke omroep duikt op 9-11 complotten
Lees ook:Femke Halsema: koop mijn nieuwe boek niet
Lees ook:9-11 Live; opnames hoofdkwartier luchtmacht online
Lees ook:Wat is waar van beursrijmpje ‘Sell in May’
Lees ook:Warren Buffet: VS is nog niet failliet

23 reacties op “Boek en film online van Amerikaanse 9-11 professor

  1. JapieJapie

    Mmm, en wie heb de directie van de onvolprezen weplog op dit bericht gewezen? Nou, nou?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sarge

    Verbindt deze wetenschapper ook conclusies aan zijn bevindingen ? Hoe is deze man ontvangen in Amerika en wat is zijn status daar ?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Henk

    Ik zal dat nog eens even uit gaan zoeken.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Frank

    Langzaam maar zeken druppelt er steeds meer van het verhaal naar buiten! met het tempo van de hedendaagse journalisten duurt het nog wel een jaar of 10. Maar goed dat er andere mee bezig zijn!

    Het waarheid is zo ongelovelijk geworden doordat de media 5 jaar lang een totaal ander verhaal hebben verspreid…

    Zonder de “Oude Media” zou de aanslag eenvoudig weg niet plaats gevonden hebben! De aanslag op zich was de makkelijkste stap, maar de verkoop van het nonsense verhaal over de zogenaamde plegers is de ware prestatie van de daders (wie dat ook mogen zijn)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Nick

    Tja het word steeds duidelijker dat 11 september heel anders is verlopen..

    Pentagon vloog geen vliegtuig binnen waarschijnlijk een kruisracket,
    Wtc kan nooit zo netjes mooi recht in elkaar storten behalve wanneer het een imlosie is geweest,

    Daarnaast alle specialisten riepen dat het wtc neerstorten door meerdere bommen en waarschijnlijk later omgekocht werden waardoor ze bulsh!t verhalen riepen..

    Binladen werd een jaar vantevoren in amerikaans medisch centrum verzorgd…

    Het is moeilijk te geloven maar 11 september is waarschijnlijk Amerika zelf geweest waarom anders houden ze zoveel verborgen..

    Kijk naar John F Kennedy nog steeds gelooft heel de wereld dat een of andere gek hem vermoorde terwijl het een ingreep was van Amerika zelf althans fbi cia geval..
    Zelfs de dader ontekent en word niet aangepakt bij ons wereld nieuws in amerika geen gehoor niemand weet er iets vanaf..

      /   Beantwoorden  / 
  6. Nick

    Zelfs de dader zegt dat hij het gedaan heef….
    Foutje =)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Ron

    Was de instorting van de Twin Towers op 11 september een “inside job”? Zo nee, hoe is het dan mogelijk dat die 110 verdiepingen net zo snel naar beneden kwamen als een van het dak gegooide baksteen nodig gehad zou hebben om de grond te bereiken, namelijk 10 seconden?
    Dat is 11 etages per seconde. Hoeveel tijd hebben elf op elkaar neerploffende betonnen vloeren nodig om elkaar te verpletteren? In elk geval meer dan een seconde, zou men denken. Je kunt niet eens plofplofplofplofplofplofplofplofplofplofplof zèggen in één seconde. Anders gezegd: elke betonnen vloer heeft slechts 0,09 seconde de tijd gehad om het: (a) te begeven, (b) een meter of 3 naar beneden te vallen, en (c) zijn benedenbuurman te laten bezwijken. Zo’n sterk staaltje is alleen mogelijk als er een demolition squad aan te pas is gekomen, oftewel: als een gebouw met explosieven wordt opgeblazen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. henk

    Josse, er is wel Kooistra nieuws, op Gronical, ons gronings schaduwblogje.
    Dank Nick voor de samenvatting van het boek, dat scheelt weer 300 kantjes. Je was ook nog maar de 163e van 9-11-evangelisten die het hier neerpent. Je mag zo niet op de debatavond komen he, dat weet je?
    De moord op JFK is onlangs opgelost, ging nog een Peter R. de Vries over. De Cubanen waren het geloof ik. Maar de puppetmasters van de FBI en de CIA natuurlijk ook, Nick, vast wel. Fidel Castro was natuurlijk ook CIA-agent.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Ron

    Henk zegt: Fidel Castro was natuurlijk ook CIA-agent…

    Is dat zo? nee je bent denk ik in de war met Osama bin Laden..

      /   Beantwoorden  / 
  10. henk

    Ron, dat instorten van het WTC is zeker vreemd ja. Er zijn al honderden webpagina’s over volgeschreven. Een hoofdstuk in het hierboven gelinkte boek gaat daarover. Ik zal het ook gaan doornemen, maar als iemand het gelezen heeft ben ik wel benieuwd wat ie er van vindt. Dan is er, als het echt wetenschappelijk is, tenminste ook echt iets om over te pennen dan alleen wat dingen die hier maar geroepen worden de hele tijd.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Ron

    Henk, het wetenschappelijk bewijs is allang geleverd, alleen zullen wij dat niet van de media te horen krijgen.

    Why Indeed Did the WTC Buildings Collapse?

    By Dr. Steven E. Jones
    Physicist and Archaeometrist

    http://www.physics.byu.edu/research/energy/htm7.html
    Zeer goed wetenschappelijk artikel.

    —————————————–
    http://www.scholarsfor911truth.org/WhoAreWe.html

    Kijk eens naar deze lijst van personen die het officiele verhaal niet geloven, het zijn niet de minste personen.

      /   Beantwoorden  / 
  12. henk

    Officiele verhalen kloppen zelden helemaal en met 9-11 is er zeker ruimte voor vragen. Maar dat hoeft niet direct bewijs te zijn dat bush en/of Cheney het zelf hebben gedaan. Het is te vroeg voor stellige conclusies, wil ik maar zeggen. Het is veel complot dat hier wordt gespuwd met slechts circumstancial bewijs. Griffinf concludeert iets dergelijks (geloof ik) ook niet, (moet het nog ff goed checken). dat dingen niet goed opgehelderd zijn is natuurlijk een veeg teken, maar vooralsnog is het nog niet meer dan dat. Zo is mijn visie. Nu er zoveel aandacht voor is zal de druk op het Witte Huis ook wel toenemen meer los te laten, hoop ik dan maar.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Harry

    Ja, Nick je hebt gelijk er zijn tevens 100den pagina’s over vol te lezen maar je kan ook gewoon een goede documentaire kijken althans de waarheid:
    Loose Change

    Het is gewoon echt heel bizar en vreselijk..
    America is gewoon een kut land..

      /   Beantwoorden  / 
  14. Jan-Willem

    “je kan natuurlijk honderden pagina’s lezen maar je kan ook gewoon een goede documentaire kijken”

    De nieuwe tijd, net wat u zegt, maar het maakt me wat melancholiek

      /   Beantwoorden  / 
  15. henk

    Want juist met beeld is veel makkelijker te manipuleren dan met tekst. We gaan een donkere periode tegemoed

      /   Beantwoorden  / 
  16. Ron

    Hier een interessante [url=http://video.google.nl/videoplay?docid=6837001821567284154&q=David+Griffin]lezing[/url] van deze David Ray Griffin (google video) over het geweldige “9/11 Commission Report”

    Bedankt Harry voor Loose Change.. Er is ook een versie met [url=http://video.google.nl/videoplay?docid=-1590675314105139271&q=Loose+Change+NL]Nederlandse ondertiteling[/url] En [url=http://video.google.nl/videoplay?docid=-3394177024449046186&q=learn+sometime+NL]deze[/url] is ook erg informatief. (Everybody’s Gotta Learn Sometime, NL)

    Als laatste een goeie [url=http://video.google.nl/videoplay?docid=-4757274759497686216&q=Terror+Storm]documentaire[/url] over de periode NA 9/11.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Ron

    oh.. kan dat niet? html invoer?

      /   Beantwoorden  / 
  18. Ron

    Dank je wel Henk.
    Nog een poging dan.. nu hopelijk goed.

    ———————

    Hier een interessante lezing van deze David Ray Griffin (google video) over het geweldige “9/11 Commission Report”

    Bedankt Harry voor Loose Change.. Er is ook een versie met Nederlandse ondertiteling.

    En deze is ook erg informatief. (Everybody’s Gotta Learn Sometime, NL)

    Als laatste een goeie documentaire over de periode NA 9/11.

      /   Beantwoorden  / 
  19. henk

    Maar die met ondertiteling is niet de recut, of wel? In de oude versie staan een paar fouten die zijn weggehaald.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Harry

    er komt ook een heftige docu op 9september op talpa vanaf 20:00 een aanrader heb hem al gezien! ik kan hem niet vinden op internet maar goed..

      /   Beantwoorden  / 
  21. henk

    Hmm, hoort Talpa ook niet bij de media?

      /   Beantwoorden  / 
  22. Prins

    En we hebben er hier weer iemand die loose change als ‘de waarheid’ naar voren schuift. Tegen de mensen die het daarmee eens zijn wil ik zeggen. Wees eens geen luie hond en ga zelf eens echt onderzoeken, en dan bedoel ik niet de 9/11 samenzweringssites afzoeken naar bewijs, want dat zul je toch niet vinden. Ik zal jullie bij deze even opweg helpen:
    http://loosechangeguide.com
    Het is veel leeswerk, maar dat zouden jullie eerst eens moeten verichten in plaatst van achterover gezakt een waardeloze film kijken verzonnen door een stel 20-jarigen die zichzelf belangrijk willen voelen.
    Maar als je graag in Loose Change wilt geloven:
    Zet jezelf maar mooi voorschut op feestjes en vertel iedereen hoe het echt zit!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.