Afschieten bail out plan autosector VS verstandig

Alhoewel Republikeinen niet echt populair zijn in Europa, hebben Senatoren van die partij goed gezien dat het geen zin heeft geld te pompen in de drie grote Amerikaanse autofabrieken.

 

 

De autosector ligt nu eenmaal volledig op zijn gat, je kan wel aan het bijspringen blijven. Het is niet voor het eerst dat de Amerikaanse overheid te hulp moet schieten. En daar heeft de sector niets van geleerd, GM, Chrysler en Ford bleven met geld smijten om op inefficiënte wijze inefficiënte auto’s te maken.

Ook voor Europa is het beter als de Amerikaanse overheid zich terughoudend op stelt in het te hulp schieten van bedrijven. Want om het speelveld egaal te houden, zou dan ook Europa, Japan en Zuid-Korea voortdurend moeten bijspringen met belastinggeld.

Helaas ziet de komende president Barack Obama het anders. Daarom kan zijn presidentschap nog wel eens behoorlijk gaan tegenvallen voor Europa en Azië.

In Nederland is ondertussen ook al het eerste faillissement in de sector gepasseerd, het autotransportbedrijf van Quote 500-miljonair Wim Zegwaard is omgevallen.

Lees ook:WK Voetbal: Iran moet winnen
Lees ook:Nederland probeert weer geld te trekken uit Indonesië
Lees ook:Nóg meer bancair toezicht nodig: nu tegen politiek
Lees ook:Sparen beloont banken voor slecht gedrag
Lees ook:Bankenclub haat zwart geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.