Unilever-topman: grote reputatieschade door Hirsi Ali

De kwestie Ayaan Hirsi Ali is inderdaad slecht voor het Nederlandse imago, bevestigen Unilevertopman Anthony Burgmans en econoom Arjo Klamer vandaag in Buitenhof. Minister Ben Bot heeft ondertussen een tegenoffensief ingezet, en de ambassadeur een brief naar de Washington Post laten sturen.

Hier de brief van ambassadeur Boudewijn van Eenennaam. Hij zegt toe dat Nederland zorg zal blijven dragen voor het betalen van Hirsi ali’s gewapende bodyguards. De Washinton Post haalde daarvoor in een redactioneel commentaar hard uit naar Nederland over de ‘deportatie’ van Hirsi Ali.
Volgens Burgmans zorgen vooral de berichtgeving in de Wall Street Journal, Financial Times en Herald Tribune ervoor dat het Nederlandse imago van tolerant, vrij land om zeep wordt geholpen. Met name de WSJ haalde de Tweede Werreldoorlog erbij en schrijft dat in Nederland relatief de meeste joden zijn gedeporteerd. “Er worden appels en peren bij gesleept,” aldus Burgmans, maar wel heel vervelend. Volgens econoom Klamer, die lang in de VS heeft gewerkt, is de situatie zeer genant, is het een goede zaak dat Minister Bot van Buitenlandse Zaken actie onderneemt, maar vraagt zich af of het zal helpen het imago te herstellen.
Nu maar hopen dat Nederland een goed resultaat boekt op het WK-voetbal, merkte een handelaar al terecht op in de reactiepanelen van dit blog, een goed resultaat op een WK kan de zaak een beetje afleiden.

Meer nieuws:
Milde straffen voor oud-bestuurders Ahold
Crash in Indonesië, opkomende markten

Meer Unilever:
Unilever behield aandeelhouderswaarde in WO2
Durfkapitalisten jagen op familiebedrijven

Lees ook:Medaille voor Nederlandse ambassadeur Syrië
Lees ook:Massale belangstelling voor val kabinet
Lees ook:Debat Ayaan lost kabinet wel en imagoschade niet op
Lees ook:Unilever behield aandeelhouderswaarde in WO2
Lees ook:WK Voetbal: Cruijff geeft Verdonk de schuld (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.