VN debunkt complottheorie 9-11

De zwartkousen onder de ’9/11-waarheidszoekers’ moeten de Vrij Nederland deze week maar even links laten liggen. In het blad een vertaling van het verhaal uit Vanity Fair over de makers van Loose Change, de documentaire die ‘aantoont’ dat niet Bin Laden maar het Witte Huis achter de aanslag zit.

Hoogtepunt in dat verhaal is dat sommige complotdenkers al zo zijn doorgepflipt dat ze denken dat het onzin is dat twee boertjes uit midwest Amerika voor een paarduizend dollar zo’n film hebben gemaakt. Loose Change zou dan ook desinformatie van de CIA zijn. De makers ontkennen.

Nu hebben veel van de fanatieke 9/11-gelovigen een hekel aan wederhoor, maar VN doet dat wel, met name via een bekend verhaal uit het vakblad Popular Mechanics.

Ook de stand van zaken over het onderzoek dat aan de technische universiteit van Delft loopt. 12 September presenteren die hun resultaten, schrijft VN.

Meer 9-11:
Boek en film online van Amerikaanse 9-11 professor
Publieke omroep duikt op 9-11 complotten

Lees ook:9-11 Live; opnames hoofdkwartier luchtmacht online
Lees ook:Mijn eigen zaak: milieulobby houdt derde wereld arm
Lees ook:Complot 9-11 kan naar de prullenbak
Lees ook:Rumsfeld krijgt volle laag op Amerikaanse TV
Lees ook:Documentaire: VS zat zelf achter 9-11 (met video)

9 reacties op “VN debunkt complottheorie 9-11

  1. Sarge

    Ik vind het wel frappant dat zo veel serieuze media zo hun best doen om LooseChange en andere zogenaamde complotdenkers in een kwaad en idioot daglicht te zetten. Waarom ??
    Willen ze hun eigen “credibility” bewaken en bevestigen door die van de anderen proberen onderuit te halen ??

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank

    Loose Change is een filmdocumentaire met veel onzorgvuldigheden en fouten. Telkens grijpen nieuwsmedia een bijzaak aan om het over de hoofdzaken niet te hoeven hebben. De discussie blijft gaan over boodschappers van kritische vragen, terwijl de kern natuurlijk draait om de vragen en gebeurtenissen zelf en het onderzoek er naar.
    Dat VN de complottheorie debunkt is onzin. Ze leunen comfortabel op het werk van enkele pro-officiële sites die pretenderen de bevindingen van 9/11-sceptici te weerleggen. Deze volstrekt onjuiste pretentie wordt kritiekloos door de media (zelfs het NOS-journaal) overgenomen en verspreid. 911-sceptici worden zodanig geridiculiseerd dat ze bij voorbaat, nog voor ze iets gezegd hebben, niet meer serieus worden genomen. Kennelijk is de journalistiek zo diep gezonken.
    Maar het biedt gelukkig ook kansen voor degenen die vinden dat deze ontwikkeling nu ver genoeg is gegaan. Het wordt tijd om kleur te bekennen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. henk

    Vrij Nederland hebben we het over hè. Ik noem een El Salvador. Wat vindt Felix Rottenberg ervan?

      /   Beantwoorden  / 
  4. henk

    He Sarge, kijk bij uitzendinggemist.nl ook nog ff naar de leugen regeert, Ben niet zo’n fan van dat programma, maar internetarcheoloof Van Jole had wel een goeie column. Wel fapant dat hij juist journalisten de schuld geeft de complottheoriën aan te moedigen. En dat popular mechanicsverhaal moet je ook ff checken, staat een link naar in de VN-artikel.

      /   Beantwoorden  / 
  5. joma

    Nou wtc 7 daar kunnen ze niet meer omheen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Prins

    NEE FRANK! harstikke fout dus. LC is een groot stuk gelogen documentaire. Natuurlijk wordt dat aangegrepen! Want dat bewijst eens maar weer waar jullie in geloven. Jullie zien in een wolkje rook dat uit een gebouw komt, meteen een explosie. Het Feit dat LC gewoon gerommel van een paar 20-jarigen is staaft met het idee dat jullie alles maar verzinnen om jullie theorie een beetje bij te vallen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.