Oplage geldbladen gekelderd

‘Geld, daar lul je niet over, dat heb je’, luidt het spreekwoord op menige sociëteit. In tijdschriftenland zijn ze daar nu ook achter: de oplage van gespecialiseerde poen-bladen is vorig jaar gekelderd.

Uitgever Reed Business Information hief eind 2005 het blad Money na zeventien jaar op, en uit de jongste cijfers van Het Oplage Instituut blijkt waarom. Het blad raakte vorig jaar meer dan een kwart van haar lezers kwijt, en de totale oplage was nog maar 18.000.

Ook het tijdschrift Cash, dat zich ‘hét grootste financiële magazine’ noemt, kreeg klappen. Dat blad raakte een vijfde van haar lezers kwijt en heeft er nu nog maar 8100. Waarbij we even aantekenen dat 3500 exemplaren van het tijdschrift via de leesmap verspreid worden, dus of die nou zo goed worden gelezen?

Niet Cash, maar Beleggers Belangen is het grootste blad voor mensen die van geld meer geld willen maken, ook al raakte dat blad ook elf procent van haar oplage kwijt. Maar die oplage zal vast wel weer gaan aantrekken als de beurs weer omhoog gaat (na het WK voetbal).

Ondanks deze misère doen de wat algemenere zakenbladen het lang niet zo slecht, de oplages van Quote en FEM Business dalen ongeveer even licht als het landelijk gemiddelde (2,4 %)

Lees ook:Job Cohen waarschuwt China, vanaf nu wekelijks!
Lees ook:Niemand wil Ferrari Enzo + vrouw (26) van Ebay
Lees ook:AD wint lezer terug met dierennieuws
Lees ook:Nieuwe rijkenkaart van rijkste per gemeente
Lees ook:Brrr. Mevrouw Moens gaat over 9 miljard

3 reacties op “Oplage geldbladen gekelderd

  1. Jooost

    Mis ik het rijtje het onvolprezen magazine Safe.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan-Willem

    De oplagecijfers daarvan zijn niet bekend gemaakt in het overzicht waar we dit staatje uit hebben gejat (uit de Journalist). Misschien dat ze die niet hebben aangeleverd

      /   Beantwoorden  / 
  3. Henk

    Safe wort gratis uitgedeeld aan robeco en rabo klanten. Dus dat is het zelfde als NRC Next zeg maar. Gratis uitdelen en dan zeggen dat het zo goed gaat met de oplage

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.