Job Cohen waarschuwt China, vanaf nu wekelijks!

Theedrinkers aller landen, verenigt u! Job Cohen heeft eindelijk een medium gevonden waarin hij zijn boodschap kwijtkan zonder lastige vragen van journalisten: een partijblad van de Chinese communistische partij.

 

 

Dat meldt het papieren Parool vandaag. Amsterdam vult wekelijks een rubriek in de Economic Weekly, een blad dat is verbonden aan het Volksdagblad. Dat is de spreekbuis van de Communistische Partij. Cohen kan op flink wat lezers rekenen: de oplage is 230.000 stuks, met lezers uit de Chinese elite.

'De gemeente Amsterdam zal zelf artikelen schrijven of informatie verstrekken waarmee Economic Weekly de artikelen kan maken.' De publicaties moeten uiteraard wel een stempel van een overheidscensor krijgen.

Cohen wil niet alleen aandacht voor economie en statistiekjes in de rubriek over Amsteldam, maar ook voor belangrijke onderwerpen als cultuul, toelisme en ondelwijs. 

Het idee komt van het blad, niet van Cohen zelf. Economic Weekly drukte al een foto af van Job, die naar zijn werk fietst. Doet in China namelijk niemand.

Lees ook:Exclusief: Chinese column Cohen lekt uit
Lees ook:Nieuwe Chinacolumn Cohen: stadsdelen
Lees ook:Oplage geldbladen gekelderd
Lees ook:Cohen wil wet Bibob veranderen
Lees ook:Afrekenen met economen

Eén reactie op “Job Cohen waarschuwt China, vanaf nu wekelijks!

  1. Henk

    Ja, mediums naar Jobs hart, daar in China. Lopen journalisten niet allemaal als in een kudde achter elkaar aan, en schijnen ook sterk te zijn in het scheiden van feiten en meningen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.