Aandelen Endemol: godverdegodver, ik heb ze niet

Zoals mijn vaste fans weten geloof ik nogal in de koersontwikkeling van Endemol. En wat gebeurt: het aandeel stijgt inderdaad flink, en ik heb ze niet….

.

Mijn beleggingsvriend Sjaak had namelijk ontdekt dat de koers van Endemol zich al tijden beweegt tussen 13,00 en 13,50 euro, dus wij hadden bedacht: kopen op 13,00 en verkopen op 13,50 euro en weer terugkopen op 13,00 euro. En dat dan een keer of tien! :-)

Nu voel je ‘m al aankomen, ik heb mijn 2.000 aandelen keurig verkocht op 13,55 euro (hij gelukkig op 13,45 euro) om ze daarna nooit meer terug te kunnen kopen. De koers is namelijk direct opgelopen naar bijna 14,50 euro. Och hemel, daar gaat mijn winst! Wel een goed plan, geen winst… Zweetplekken in mijn shirt, ruzie in huize Cohen.

Ik zit overigens vrij vaak in het orderboek op Alex.nl te kijken, en wat me de laatste tijd wel opvalt is dat er soms grote plukken aandelen (10.000 tot 40.000) opeens uit de markt worden gehaald tegen hogere koersen dan de dan geldende, gemiddeld 10 eurocent hoger. De omzet ligt daarbij normaal rond de 50.000 tot 100.000 aandelen per dag, maar dinsdag werden er opeens 400.000 stuks omgezet. Wat gebeurt er allemaal?

Zou moederbedrijf Telefonica en/of haar begeleidende banken niet hebben gedacht, we zullen die koers van Endemol eens een beetje opschroeven, dan lijkt die 14 euro van Talpa Capital / Berlusconi lekker mager? Koersdoel volgens de Rabo is overigens 17 euro.

Maar gelieve eerst even allemaal uw aandelen te dumpen, dan kan ik weer instappen. Anders kan ik geen succes verhalen op het forum van debeurs.nl plaatsen.

Meer beleggingsavonturen:
Aandelen van nieuwe bandjes te koop
Endemol draait helemaal niet lekker
De leverage bij Alex; toezichtloos aandelen leasen
Hedge fund-belegger blijkt goede pokerspeler

Foto: Linda de Mol in Endemols Miljoenenjacht. Roy Beusker / Talpamedia.nl

Lees ook:Niet te doen dat daghandelen in aandelen Endemol
Lees ook:De leverage bij Alex; toezichtloos aandelen leasen
Lees ook:Mi Amigo: De vriendendienst van John de Mol
Lees ook:Heeft John de Mol de aandelen Endemol al in bezit?
Lees ook:John de Mol ramt de koers van Endemol naar beneden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.